– Jag tänker göra honom riktigt cool

FILM

Persbrandt berättar om rollen som nya Hamilton

Mikael Persbrandt har gått ner 13 kilo inför rollen som Carl Hamilton.

– Det har varit jävligt roligt att träna så här hårt.

Foto: Mikael Persbrandt har tränat stenhårt inför rollen som Carl Hamilton.

Som Nöjesbladet tidigare kunde avslöja blir Mikael Persbrandt nya Carl Hamilton.

Sedan oktober har han hårdtränat inför rollen och bland annat drillats hårt av den amerikanska flottans attackdykare Navy Seals i USA.

– Det har varit jävligt roligt att träna så här hårt. Jag har tränat sen i oktober och nu sista två månaderna har jag kört åtta pass i veckan ungefär och jag tycker om det, säger Persbrandt i en intervju med TV4 där han berättar om rollen.

Världsklass

Mikael Persbrandt vill att filmen ska hålla världsklass och har därför förberett sig mer än han någonsin gjort inför en filmroll.

– Det här är en produktion där producentena har tyckt att det är viktigt att jag gör en sån här preparering för rollen. Ska det vara våldsinslag i en sån film ska det försöka ligga på en världsklassnivå. Jag gör allt jag kan för att det ska bli på det sättet, jag preparerar mig mer än jag någonsin gjort för en film, berättar Persbrandt för TV4.

Teamet strävar inte efter att göra en actionfilm men huvudrollsinnehavaren hoppas att det blir en politisk thriller av hög kvalitet.

”En cool gubbe”

– Det här är en cool gubbe liksom och jag tänker göra honom riktigt cool hoppas jag. Men jag tänkte göra en människa av det. Därför har jag varit noga med att göra de här förberedelserna, säger Persbrandt.

Hamiltontrilogin bygger på Jan Guillous böcker ”I nationens intresse”, ”I hennes majestäts tjänst” och ”Men inte om det gäller din dotter”. Inspelningarna börjar under våren 2011 med start i Sverige. De fortsätter sedan i Jordanien och därefter runt om i världen. Bland annat kommer inspelningar att ske i Somalia, Sibirien och England. Den första filmen har biopremiär den 13 januari 2012. Samtliga filmer kommer att visas i tv4.