Här blir Russell Crowe nye Robin Hood

avJens Peterson

FILM

Nu är han inte lika god mot de fattiga

1 av 2 | Foto: DAVID APPLEBY
Russell Crowe är just nu mitt uppe i insoelningen av ”Robn Hood” i England. Här är den första bilden på stjärnan i rollen. Filmen har premiär i maj nästa år.

De gjorde Gladiator till en succé.

Nu tar de sig an en annan actionhjälte.

Nöjesbladet kan visa första bilden på Russell Crowe som Robin Hood i Ridley Scotts nya film.

Inspelningarna pågår i England av nya Robin Hood-filmen, som haft arbetsnamnet ”Nottingham”. Just nu verkar den heta ”Robin Hood”.

Ryktet säger att det är en annorlunda version av den gamla historien om den ädle mannen som stjäl från de rika och ger till de fattiga.

Nu är Robin Hood inte lika god och sheriffen av Nottingham inte lika ond. De verkar ha en hel del gemensamt.

Blanchett som jungfru

Cate Blanchett spelar den kvinnliga huvudrollen som hjältens kärlek jungfru Marian, och i rollistan finns också Mark Strong samt de amerikanska skådespelarna Scott Grimes och Kevin Durand samt kanadensarna Gordon Pinsent och Alan Doyle. Rollfiguren Allan i Dalen, den sjungade tuppen i Disneys Robin Hood, finns med i gänget den här gången. Han spelas av Doyle som är sångare i det kanadensiska bandet Great Big Sea. Alan Doiyle och Russell Crowe har också jobbat tillsammans med musik.

Doyle skrev flera låtar ihop med skådespelaren på Russell Crowes album ”My hand, my heart” och de har spelat tillsammans på scen.

Kritik för uttalet

Skådespelare från Nya Zeeland, Australien, USA, Kanada – det låter som en intressant dialektblandning. Kevin Costner fick mycket kritik i England för sitt uttal när han spelade Robin Hood. Av okunniga britter som inte vet att det amerikanska sättet att prata ligger närmare medeltidsengelskan än dagens drottningengelska.

Ridley Scott och Russell Crowe arbetade först ihop med ”Gladiator” som blev en stor framgång år 2000. Sedan dess har de gjort även ”Ett bra år”, ”American gangster” och ”Body of lies” tillsammans.

Nya Robin Hood har premiär över hela världen från den 14 maj 2010.