Film

Brödernas liv kraschar

FILM

Aftonbladet avslöjar: Måns & Felix Herngren spelar skilda brorsor i en ny storfilm

HAR BOTT IHOP PÅ RIKTIGT - OCH I FILMEN Måns och Felix Herngren arbetar med den nya komedin "Varannan vecka". Och filmen har flera likheter med verkligheten. Även på bioduken är de bröder, har barn och är frånskilda. "Ja, vi har ju till och med flyttat hem till varandra precis som bröderna i filmen", säger Måns Herngren och skrattar.

HAR BOTT IHOP PÅ RIKTIGT - OCH I FILMEN Måns och Felix Herngren arbetar med den nya komedin "Varannan vecka". Och filmen har flera likheter med verkligheten. Även på bioduken är de bröder, har barn och är frånskilda. "Ja, vi har ju till och med flyttat hem till varandra precis som bröderna i filmen", säger Måns Herngren och skrattar.

Foto: Frida Lenholm

Brorsor, skilsmässor och barn.

Måns och Felix Herngren tar privatlivet till hjälp i nya relationskomedin "Varannan vecka".

Här spelar de två brorsorna huvudrollerna - som bröder.

Regissörerna Måns Herngren och Hannes Holm är ett radarpar inom svensk film.

I dag kan Aftonbladet avslöja deras nya projekt, relationskomedin "Varannan vecka".

Här tar Måns Herngren klivet ut framför kameran igen – med brorsan Felix Herngren vid sin sida.

– Jag har inte varit sugen på att agera de senaste tio åren. Men det här projektet bygger helt på lust, allt har gått väldigt snabbt och enkelt. Jag fick mersmak efter inhoppet i tv– serien "Ulveson & Herngren", säger Måns.

"Varannan vecka" utspelas i Stockholm och handlar om två bröder. Den yngre brorsan (Felix Herngren) är skild och lever ett varannan vecka– liv som pappa varvat med fest då han är barnfri. Storebror (Måns Herngren) är gift men plötsligt havererar äktenskapet och de två brödernas liv förändras radikalt.

"Garvar åt oss"

Filmprojektet har vuxit fram på rekordtid och manus– och regiduon Måns Herngren och Hannes Holm har blivit en kvartett där Felix Herngren och Hans Ingemansson också ingår.

Hur mycket bygger filmen på era egna liv?

– Den är verklighetsnära både våra egna och bekantas liv. Vi har mycket att ösa ur. Måns och jag har ju samma tajta relation som brorsorna i filmen och vi är båda skilda privat, säger Felix.

– Ja, vi har ju till och med flyttat hem till varandra precis som bröderna i filmen, säger Måns och skrattar.

Blir filmen en känga åt era exfruar alltså?

– Nej, tvärtom. Det är mig och Måns folk kommer att garva åt, säger Felix.

– Ja, bara för att man inte kan leva med sin fru är det inte självklart att det blir bättre hos brorsan, säger Hannes Holm.

Hur står det till med syskonrivaliteten mellan er?

– Nu är det lugnt. Men när vi gjorde "SMASH" var det jobbigt. Jag var lillebrorsan som bara blev jämförd med superkände Måns hela tiden, säger Felix.

Storhushåll – och party

Sist var temat klassträff, nu blir det livet som varannan veckas– förälder.

– Det är spännande att göra film om den nya familjebildningen. Ena veckan är det tillbaka till 1800– talet och storhushåll med sex barn, den andra veckan lever vi som 20– åringar med party på krogen, säger Hannes.

Ni gillar att jobba med samma skådisar. Dyker det upp fler bekanta ansikten i filmen?

– Det kan hända men det blir nya också. Vi är ju en ny konstellation nu med Felix och Hans och de har en annan input än vad jag och Måns har haft, säger Hannes.

Fler filmer av Måns Herngren & Holm

”Varannan vecka” har premiär kring jul

Karin Lindstedt

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film