”Det blir våld - och sex”

FILM

Nu gör Manson filmdebut - med en skräcksaga

BERLIN

Japp, i alla fall när Marilyn Manson gör film.

-Det blir sex, våld och besatthet, säger han.

Foto: SUPERMODELL Lily Cole spelar ”Alice”: – jag hatar skräck. Men den här är en mer intellektuell och konstnärlig skräckfilm.

"Alice i Underlandet" som skräckis?

Mörker. Blinkande ljus. Snabba klipp. En vit flickkropp. Övergrepp. Blod. Marilyn Manson som en mörkrets ängel.

När gothrockaren visade smakprov ur sin kommande film "Phantasmagoria" i Berlin igår visade bilderna en surrealistisk mardröm.

Psykologisk skräck

-Jag vill göra en psykologisk skräckfilm. Det här är den mörkaste historia jag någonsin kommer berätta, säger Marilyn Manson.

"Phantasmagoria" handlar om Charles Dodgson, mer känd som författaren Lewis Carroll, som skrev "Alice i Underlandet".

-Det är en person jag har mycket gemensamt med, säger Marilyn Manson och stryker en slinga av det svarta håret ur ögonen.

-Många tror att han var pedofil. Men han var knuten till sin barndom och höll fast vid den. Han dog bokstavligen när han insåg att han inte hade något av barndomen kvar.

Mörkret och de vågade scenerna lär vi känna igen från Mansons musikvideor.

-"Phantasmagoria" kommer visa sex, våld, besatthet. Men jag tror det finns mer våld i hans skrifter än det kommer finnas i min film.

-Jag vill inte chocka, det är så elementärt. Men det blir något som aldrig har visats på bio förut. Jag vill omdefiniera skräckgenren.

Jolie sugen på roll

Det ryktas att Angelina Jolie hoppas få en roll i filmen. Annars verkar Marilyn Manson vilja göra det mesta själv. Från musik, manus, ljus till huvudroll.

-Det är inte av fåfänga. Jag kände att jag kunde identifiera mig med den sorg och smärta Lewis Carroll levde i -därför vill jag spela honom.

Foto: GETTY IMAGES

"Phantasmagoria"

Regi: Marilyn Manson.

Mansons egotripp:

Läs mer

BERLIN