Dakota Fanning i Liza Marklund-film

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag har aldrig varit i Stockholm förut, så det ser jag verkligen fram emot”

1 av 3

Efter Helena Bergström och Malin Crepin – här är nästa Liza Marklund-hjältinna på film.

22-åriga Dakota Fanning ska spela svensk journalist i filmatiseringen av "The postcard killers", som Marklund har skrivit tillsammans med den amerikanske deckarförfattaren James Patterson.

– Jag har aldrig varit i Stockholm förut, så det ser jag verkligen fram emot, säger Dakota Fanning till TT.

"The postcard killers" utspelas delvis i Sverige, men mestadels i USA. Journalisten Dessie Larsson får upp ett spår på ett gäng internationella seriemördare och jagar dem tillsammans med en amerikansk polis. Filmen ska regisseras av Janusz Kaminski, dubbel Oscarvinnare som fotograf på merparten av Steven Spielbergs filmer.

– Men jag vet inte när inspelningen ska börja. Än så länge ligger den några år framöver, säger Dakota Fanning.

Spelar i Dunsts regidebut

Hit till Venedig har hon kommit i samband med världspremiären på den ytterst våldsamma holländska västernfilmen "Brimstone". Det är snart också premiär på Ewan McGregors regidebut "American pastoral", där hon spelar en upprorisk dotter i sluter av 1960-talet. Innan hon tar sig an Liza Marklund ska hon spela huvudrollen i Kirsten Dunsts regidebut, en ny filmversion av Sylvia Plaths klassiska bok "Glaskupan".

– Där är jag också med medproducent, och jag vill gärna fortsätta med att kunna utveckla egna projekt och slippa vara i händerna på vad andra vill. Och jag skulle också vilja prova på att regissera en dag.

– Men jag älskar att vara skådespelare. Jag ramlade in i det av en slump, men kände omedelbart att detta var någonting som jag ville fortsätta med.

Gunnar Rehlin/TT

Publicerad:

LÄS VIDARE