Lena Koppel gör komedi med Taube

Fick panik – trodde dansk gjorde precis samma film

Filmkrocken kunde ha krossat hennes drömprojekt med Sven-Bertil Taube.

”Hur många lingon”-­regissören Lena Koppel trodde att en dansk regissör gjorde samma film som hon.

– Jag blev nervös och fick ta reda på vad de gör för slags film, säger Koppel till Nöjesbladet.

Nöjesbladet kan avslöja att Sven-Bertil Taube, 79, gör en av huvudrollerna i Lena Koppels planerade romantiska komedi ”Vi kommer alltid att leva”.

Det är en dubbel kärlekshistoria som utspelar sig på ett äldreboende. Ett par på ett hem blir förälskade och ska gifta sig. Sedan handlar den om ett yngre par som jobbar på hemmet.

Filmar i år

– Vi har Taube säkrad, och han tycker mycket om manuset. Vi planerar att filma i år, så fort den är finansierad, säger Koppel.

Cecilia Forss och Markoolio är aktuella som det yngre paret. Men det finns en risk att de måste bytas ut på grund av schemakonflikter.

– Jag vill få ut min kritik om hur vi behandlar våra gamla idag och hur vi betraktar dem. Och hur vi förändrar attityden. Det är inte bara en komedi utan också en stark kritik, säger Koppel.

Fick en chock

En filmkrock kunde ha krossat hennes drömprojekt.

Häromdagen kom nyheten att dansken Michael Noers kärleksfilm, som utspelar sig på ett äldreboende, med Sven Wollter och Ghita Nørby i huvudrollerna ska spelas in.

Koppel fick en smärre chock.

– Jag blev nervös. Vi gjorde research och insåg att det är en annan sorts film. Vi har helt olika ingångar så det kommer inte att kollidera. Vi ska skapa en fantasivärld av ett hem som drivs på ett annat sätt än det typiska, säger Koppel.

Publisert: