Johnny Depp

Harry Potter-fansen rasar efter bilden med Johnny Depp

Av: 

Louise Åström

Jakob Meijer

FILM

Harry Potter-fansen är i upprorsstämning och hotar med bojkott av den nya filmen.

Anledningen? Johnny Depp.

”Han är en kvinnomisshandlare”, twittrar ett upprört fan.

Det är ett år till uppföljaren till ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” har premiär. Men redan nu hotar fansen med att bojkotta filmen.

Föremål för kritiken är Johnny Depp som spelar filmens antagonist, Grindewald.

I torsdags, på dagen ett år innan filmens premiär, släppte filmbolaget Warner Bros en första bild på hela ensemblen. Där syns bland annat Johnny Depp.

Jämför med Kevin Spacey

Många fans menar nu att han borde klippas bort ur filmen, med tanke på hans förflutna. Depp anklagades förra året för att ha misshandlat sin dåvarande fru Amber Heard.

Nyligen valde regissören Ridley Scott att ersätta sexbrottsanklagade Kevin Spacey med Christopher Plummer i filmen ”All the money in the world”. Fansen menar att man borde göra samma sak med Depp.

”Om Ridley Scott kan sparka Kevin Spacey, efter att ha filmat en hel film med honom, och frivilligt spela in nya scener en månad innan premiären, så kan ni göra samma sak med Johnny Depp, för ni har fortfarande ett år på er”, rasar ett fan på Twitter.

Kritik mot filmens titel

På torsdagen avslöjade även Warner Bros att filmen har fått den engelska titeln ”Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”.

Det bekräftar teorierna kring att filmen kommer att utveckla Johnny Depps karaktär Grindewald. Grindewald dök inte upp förrän i slutet av första filmen och hade bara en kortare scen.

Filmtiteln får också många att reagera.

”Harry potter-franschisen behåller Johnny Depp OCH döper nästa film ’The crimes of...’ Okej”, twittrar en person.

På Twitter skriver flera att de nu vägrar att se den nya filmen om Depp är med.

”Utspelar sig före Harry Potter”

Uppföljaren till filmen ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” har premiär den 16 november 2018. Handlingen kretsar kring den onde trollkarlen Grindewald som rymt och börjat skaffa sig en följarskara.

”Hans agenda är att samla renblodiga trollkarlar som ska härska över alla icke magiska varelser”, skriver Warner Bros i ett pressmeddelande.

Filmerna utspelar sig i en tid före Harry Potter och i nya filmen kommer en ung Albus Dumbledore att dyka upp. Rollen kommer att spelas av Jude Law. Eddie Redmayne kommer återvända till rollen som huvudpersonen Newt Scamander.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film

/

Johnny Depp

LÄS VIDARE

20 år efter succén – så lever stjärnorna i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Johnny Depp

Harry Potter

Amber Heard

Jude Law

Kevin Spacey