Mejla

Stefan Hedmark

Ny trailer för den tredje Conjuring-filmen

Besatt mördare i ett fall som inspireras av verklig historia

FILMTRAILER. Är det möjligt för en mordmisstänkt att skylla på djävulen?

Den frågan undersöker en ny ”Conjuring”-film – och lånar från verkligheten.

Det är inte långt kvar tills det är dags för en ny ”Conjuring”, den här gången med undertiteln ”The devil made me do it”. Första trailern fick premiär på torsdagen. Återigen bekantar vi oss med spökjägarna Ed och Lorraine Warren (Patrick Wilson, Vera Farmiga) som har fått ett mustigt fall på halsen: Arne Johnson (Ruairi O’Connor) grips misstänkt för mord, men försvaret hävdar att han begick brottet medan han var besatt av en demon.

Låter det som en rättegångsfilm? Nja, trailern visar att paret Warren handgripligen försöker ta reda på vad det är för onda makter som är i görningen den här gången. En pojke och en vattensäng med tveksamt innehåll spelar viss roll. Och trailern slutar med en bokstavlig cliffhanger.

Hur gick det för verklighetens Arne Johnson? Han dömdes till fängelse för mordet 1981, så domstolen var allt annat än övertygad om att en demon låg bakom. Den mer fantasifulla filmen kanske gör ett bättre jobb?

Regissören Michael Chaves har en del att leva upp till; senast gjorde han den den mellanmjölkiga ”The curse of La Llorona”, en spin-off till ”Conjuring”-filmerna. Nu har han fått förtroendet att ratta moderskeppet, så att säga. Vi säger lycka till.

Filmen har (i nuläget) svensk biopremiär den 4 juni.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN