Film

Absurda scener ur digitaliseringens själsliga dränering

Av: 

Karolina Fjellborg

”Internet för nybörjare”.
”Internet för nybörjare”.

FILM

FILMRECENSION Tre neurotiska, medelålders fransoser drivs till vansinne av den digitala revolutionen, i en rolig men sketchartad långfilm.

Betyg: 3 av 5 plus
Internet för nybörjare
Regi Benoît Delépine och Gustave Kervern, med Blanche Gardin, Denis Podalydès, Corinne Masiero.


KOMEDI I sin senaste komedi ”Internet för nybörjare” (”Effacer l'historique”) satiriserar den flitiga franska manusförfattar- och regissörsduon Benoît Delépine och Gustave Kervern över den i teorin underlättande men i praktiken allt mer krävande digitaliseringen av våra liv.

Det handlar om tre medelålders, mer eller mindre utslagna grannar i en anonym förort, som har byggt en relation på sina liknande problem, sitt missnöje och sin desperation, och alla nu närmar sig ett nervsammanbrott:
Den ensamstående mamman Marie (Blanche Gardin) dricker för mycket, och råkar en kväll spela huvudrollen i en mobilsexfilm – vilket snart resulterar i utpressning. Bertrand (Denis Podalydès) har en tonårsdotter som är utsatt för nätmobbning, och tröstar sig med långa samtal med en mauritansk telefonförsäljerska. Och tv-seriemissbrukaren Christine (Corinne Masiero) blev av med jobbet på grund av sitt konstanta streamande, och kör nu runt som chaufför för en Uber-liknande taxitjänst (med en gul väst i handskfacket) på jakt efter bättre omdömen från sina kunder.
”Internet för nybörjare” innehåller många roliga, absurda scener, men har en tunn handling och lika tunna karaktärer, och har egentligen fler förtjänster som en radda sketcher med ett gemensamt tema än som en sammanhängande långfilm.


”Internet för nybörjare” har biopremiär den 24 september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya Bondfilmen är brutal och gripande

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Filmrecensioner