Udda och charmigt om manlig identitetskris

”Wild men”.
”Wild men”.

FILMRECENSION En medelålderskris spårar ur i den norska vildmarken, i den ojämna men underhållande mansrollssatiren ”Wild men”.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Wild men

Regi Thomas Daneskov, med Rasmus Bjerg, Zaki Youssef, Bjørn Sundquist, Sofie Gråbøl, Rune Temte.


KOMEDI Den moderna mannens identitetskris och jakten på ”det äkta livet” får en varmt satirisk behandling i den här udda och underhållande komedin av den danske regissören Thomas Daneskov.

Martin (Rasmus Bjerg) är en medelålders dansk man som har sagt till sin familj att han är på ett teambuilding-seminarium, men i själva verket har gett sig ut i den norska vildmarken för att, klädd i päls och utrustad med pil och båge, leva i och av naturen, återta sin manlighet och hitta meningen med livet.

Han är dock helt talanglös som överlevare, och efter att oavsiktligt ha rånat en mack på öl, snacks och cigaretter blir han föremål för en polisutredning, samtidigt som han slår sig ihop med drogsmugglaren Musa (Zaki Youssef) – som har krockat med en älg och (felaktigt) antar att hans kumpaner är döda.

”Wild men” är både ett charmerande och skarpt observerat omaka par-äventyr och en ”Fargo”-inspirerad kriminalkomedi, där mycket av humorn bygger på Bjergs förmåga att ta sin dråpliga figur på största allvar. 

Sofie Gråbøl slösas bort i en tråkig fruroll, men Bjørn Sundquist och Rune Temte har betydligt tacksammare biroller, som traktens åldrande polis respektive ledaren för en grupp fejk-vikingar som Martin kommer på kant med.


”Wild men” finns att hyra på olika streamingtjänster.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE