Helena af Sandeberg ställer in Guldbaggen

Tvingas hoppa av på grund av sjukdom: ”Vinterkräksjukan ville annorlunda”

Helena af Sandeberg hoppar av Guldbaggegalan.

Med bara timmar kvar till galastart har SVT ännu inte hittat någon ersättare.
– Det är inte så att priset inte kommer att delas ut, säger SVT:s pressansvarig Anna Wilborg.

Det blir ingen Guldbagge-gala för Helena af Sandeberg, 48. Skådespelaren har drabbats av vinterkräksjukan och måste hoppa av den svenska filmgalan i sista stund.

Helena af Sandeberg skulle ha delat ut pris på Guldbaggen, men är i stället sängliggande. I ett inlägg på Instagram skriver hon om hur galan var tänkt att utspela sig:

”Man skulle haft vackraste klänningen från By Malina, smycken av Caroline Svedbom, Skor av Stinaa.j och känt sig som en prinsessa...” skriver hon och konstaterar också:

”Men vinterkräksjukan ville annorlunda”.

Helena af Sandeberg är så pass sjuk att hon oroar sig för att hon skulle ha spytt i direktsändning om hon inte stannat hemma:

”Tanken på att kräkas i direktsändning känns inte så lockande trots allt...”

I Instagram-inlägget önskar hon sina kollegor i filmbranschen en magisk kväll.

Guldbaggegalan äger rum på Cirkus i Stockholm under måndagskvällen och sänds i SVT1 20.00. Guldbaggegalan arrangeras av Svenska filminstitutet tillsammans med SVT och Svenska filminstitutet hänvisar till SVT när det gäller reservplan för prisutdelare.

Med bara timmar kvar till galasändning verkar det som att de ännu inte har hittat någon ersättare för Helena af Sandeberg.
– Det är faktiskt inte klart ännu, men vi kommer att hitta en ersättare. Det är inte så att priset inte kommer att delas ut, säger SVT:s pressansvarig Anna Wilborg i telefon till Aftonbladet.

Helena af Sandeberg har drabbats av vinterkräksjukan.
Helena af Sandeberg har drabbats av vinterkräksjukan.
Publisert:

LÄS VIDARE