Duchovny: Jag vill göra Arkiv X igen

Foto: Gillian Anderson och David Duchovny i ”Arkiv X”.
FILM

Arkiv X kan vara på väg tillbaka. I alla fall om David Duchovny får vara med och bestämma.

– Jag skulle älska att göra en till film, säger han till Collider.com.

Foto: David Duchovny.

David Duchovny är sugen på att återvända som Agent Fox Mulder i den klassiska serien Arkiv X.

Han berättar för filmsajten Collider.com att han gärna gör en ny film om de två alian-jagande agenterna.

– Jag skulle älska att göra en till film. Jag tror vi alla är på. Jag är lite förbryllad över att Fox inte är mer entusiastiska. Här har de något eget som som de inte behöver köpa rättigheterna till skillnad från den där jävla Green Lantern, säger han till Collider.com enligt Hollywood.com.

Han fortsätter:

– Här har man ett action franchise som är ens eget…det är konstigt. Har det inte visats vara utmärkt och intressant?

Gillian Anderson positiv

Han är inte ensam bland de som en gång gjorde serien framgångsrik att vilja återvända. Gillian Anderson, som spelade Dana Scully i serien, har tidigare visat intresse för att återuppta rollen. Dessutom har en av de framstående manusförfattarna bakom serien, Frank Spotnitz, visat sitt stöd för en tredje film.

Också seriens skapare Chris Carter sade, innan senaste filmen ”I want to believe” kom ut, att han ville göra en tredje om den gick bra. Den tredje filmen skulle då ta efter där serien slutade. Vad som egentligen händer den 21 december 2012. Förra filmen gick relativt dåligt och då Chris Carter ville att en tredje film skulle komma ut i december 2012 börjar tiden bli knapp.

”En indie-film”

David Duchovny är övertygad om att det var producenterna som gjorde ett misstag med förra filmen.

– De spenderade inte pengarna som behövs för att kunna komma ut med filmen på sommaren, och ändå kom den ut på sommaren. Det borde blivit en storfilm. En actionfilm. Den förra vi gjorde blev inte det. Det var en liten mörk 25 miljonerdollars film. En indie-film. Och när den kommer ut samtidigt som Batman, då kommer det inte att gå, säger han till Collider.com.