Peter Jackson visar upp Bilbo för världen

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nöjesbladet.se har den första trailern för ”Hobbit: en oväntad resa”

1 av 3 | Foto: METRO-GOLDWYN-MAYER PICTURES
Peter Jackson instruerar Martin Freeman under inspelningen av ”Hobbit”.

Det är ett år kvar till premiären.

Nu kommer de första rörliga bilderna.

Peter Jacksons ”Hobbit: en oväntad resa” har höga förväntningar att leva upp till. Får vi se Persbrandt i trailern?

För tio år sedan kom första ”Sagan om ringen” på bio. Den och uppföljarna skrev filmhistoria och blev gigantiska publiksuccéer.

”Bäst för jobbet”

Under 2011 har Peter Jackson spelat in ”The hobbit” som utspelas före ”Sagan om ringen” och visar hur Bilbo fick tag i ringen. Det blir två filmer, med biopremiärer december 2012 och 2013.

Martin Freeman spelar Bilbo, och bland motspelarna finns Mikael Persbrandt som Beorn.

När Nöjesbladet träffade Peter Jackson för ”Tintin” berättade han varför han valt svensken.

– Han var den bäste för jobbet. Men inte för att han var svensk även om jag gärna skulle säga det till dig, säger Jackson. Vi hade audition med många från hela världen och Mikael var den person vi tyckte fångade Beorn perfekt. Jag såg Mikael på audition och han spikade rollen. Han slog bollen ut från arenan.

Lockar till ”Tintin”

I dag släpps den första trailern. Ett av skälen är att ”Tintins äventyr: enhörningens hemlighet” har USA-premiär. I Europa och andra delar av världen har ”Tintin” redan blivit en stor bioframgång, men i USA är den belgiske journalisten ett mer okänt fenomen. Den första trailern för ”Hobbit” är ett sätt att locka fler till ”Tintin”-biograferna.

Tidig aptitretare

Man behöver inte gå på amerikansk bio för att se den. På www.nöjesbladet.se läggs den färska trailern ut under dagen i dag. En rekordtidig aptitretare för vilka äventyr och figurer som väntar på bioduken nästa jul.

Publicerad: