Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för Equalizer 2

Denzel Washington visar sin mest brutala sida

Publicerad:

Denzel Washington står redo att skipa rättvisa igen.

Första ”Equalizer” var en kassasuccé. En uppföljare är färdiginspelad – och här är första trailern.

Första filmen var baserad på en tv-serie som gick mellan 1985 och 1989. I Sverige fick ”The equalizer” heta ”McCall” och handlade om en pensionerad agent med ett mystiskt förflutet. När filmversionen kom var upplägget liknande, men det hela kryddades med betydligt mer action än i tv-serien. Denzel Washington iklädde sig rollen som agenten McCall.

Vad både tv-serien och filmerna har gemensamt är att storyn fokuserar på att agenten hjälper oskyldiga människor som råkar i trubbel. Liksom i den nu bioaktuella ”Death wish” med Bruce Willis tar vår hjälte lagen i egna händer och låter skurkblodet flyta.

1 av 3 | Foto: Columbia
En av fightscenerna utspelas på ett tåg i Turkiet.

Trailern bjuder på flera scener där Denzel får visa upp benknäckartalanger som ser ut att komma direkt från magister Liam Neesons skola. Kan säkert underhålla. Men ett problem med första filmen i mitt tycke var att McCall kändes så överlägsen hela tiden att det aldrig riktigt såg ut som att han var i fara. Då blir det inte så spännande.

Melissa Leo och Bill Pullman var med i första filmen och de gör comeback i uppföljaren. Antoine Fuqua sitter i registolen igen – han och Washington gjorde ”The magnificent seven” senast tillsammans.

”The equalizer II” har svensk biopremiär den 24 augusti.


Denzel Washington i ”Inside man”.
Foto: Universal
Denzel Washington i ”Inside man”.

Tre bra thrillers med Denzel

  • ”Unstoppable” (2010)

  • ”Inside man” (2006)

  • ”The Manchurian candidate” (2004)

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE