En skrattfest rakt igenom

Publicerad:
Uppdaterad:

Starsky & Hutch har sina brister men är väldigt rolig

  och då sa jag
och då sa jag

Ben Stiller är David Starsky - en temperamentsfull och nitisk polis med lagen som enda rättesnöre. Owen Wilson är Ken Hutchinson, som också är snut, men inte alls lika noga med att följa reglerna. När de två får sitt första gemensamma uppdrag - att sätta dit en knarklangare ( Vaughn) - bangar de inte för några metoder. Till sin hjälp har de bland annat en gettofabulous tjallare vid namn Huggy Bear ( Snoop Dogg).

"Starsky och Hutch" var tv-serie på 70-talet och nu har det alltså blivit långfilm och komedi av den karismatiska duon. Resultatet är en efterlängtad skrattfest på en timme och 40 minuter. För det var verkligen ett tag sedan det var så här roligt att gå på bio. Stiller och Wilson har båda en störtskön känsla för komik och deras omaka personligheter kompletterar varandra på ett oemotståndligt sätt.

Det är möjligt att den här filmen har sina brister på många sätt. Men "Starsky & Hutch" är helt enkelt för rolig för att få någonting lägre än en fyra. 70-talet är för härligt framställt och det är för mycket underbar musik och hysteriska frisyrer.

Vad gäller Snoop Dogg så är han egentligen ingen större skådespelartalang, men han är cool. Och för vissa räcker det.

Starsky & Hutch

Karolina Fjällborg

Publicerad: