Hon förtjänar verkligen att bli nominerad

FILM

Edward Norton är eld och lågor över att hans flickvän kan vinna en Oscar

1 av 2 | Foto: BRUKAR TIGA OM KÄRLEKEN Edward Norton och Salma Hayek brukar vara ytterst hemliga om sitt förhållande. Men en Oscarnominering får "Röd drake"-stjärnan att hylla sin flickvän. "Jag är så glad för Salmas skull", säger Norton.

BERLIN

Han säger aldrig ett knyst om sitt privatliv.

Men nu när flickvännen Salma Hayek blivit Oscarnominerad har Edward Norton svårt att dölja sin stolthet.

- Om någon förtjänar det är det hon, säger han.

En seriösare skådespelare får man leta efter. Edward Norton är känd för att ta sig själv på stort allvar och för att vara extremt hemlig. Så hemlig att han inte ens velat erkänna relationen med Salma Hayek.

"Jättekul"

Men så här dagen efter att Oscarnomineringarna släppts och Salma finns med i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för "Frida" kan inte ens Edward Norton hålla sig.

- Det är jättekul, jag är så glad för hennes skull. Om det är någon som förtjänar det här så är det hon, säger han.

- När jag pratade med henne var hon så glad. Särskilt som hon är den första mexikanska kvinna som nominerats.

I Lees nya film

Själv finns Edward Norton inte med bland kandidaterna i år. Men han var nominerad för sin insats i "American history X". Efter "Fight club", "The score" och "Röd drake" är han nu aktuell i Spike Lees nya film "25th hour" mot Philip Seymour Hoffman och Rosario Dawson. Filmen handlar om knarklangaren Montys sista dygn innan han åker in i fängelse.

- Monty är den mest sympatiska person man kan tänka sig. Några felaktiga val i livet har satt honom på fel bana, säger Edward Norton. Om han hade varit en bad guy hade rollen varit helt ointressant för mig.

Tidigare:

Karin Lindstedt