Youtubesuccén spelar i långfilm

FILM

Bianca Kronlöf skapade rabalder med sin nätfilm

Ett ögonblick... Bianca Kronlöf, 28, komiker och skådespelare som blev känd för sitt Youtubeklipp ”Så jävla PK”. Nu ska hon spela huvudrollen i Ronnie Sandahls debutlångfilm SVENSKJÆVEL.

Foto: Skärmdump från Bianca Kronlöfs Youtube-klipp.
Komikern Bianca Kronlöf skrev låter ”Så jävla PK” tillsammans med sin syster Tiffany ”Tiffany K” Kronlöf och la upp den på Youtube.

Hur känns det att spela huvudrollen i SVENSKJÆVEL?

– Om ett tag tror jag att jag kommer börja bli nervös men jag har inte hunnit få prestationsångest än. När jag fick rollen blev jag väldigt glad, manuset är så otroligt bra. Ronnie ser en styrka i min bredd och nischar inte mig till olika saker. Det känner jag mig otroligt tacksam för.

Hur har du förberett dig för rollen?

– Eftersom jag fick reda på att jag fick rollen bara för nån veckan sen har jag inte velat gå in och jobba än eftersom jag var så rädd att om jag inte fick den så skulle jag känna mig så besviken. Värt att påpeka är att jag har vetat om rollen innan ”Så jävla PK”.

Vilken respons fick du på ”Så jävla PK”?

– Den har varit helt hysterisk. Vissa hör av sig och är glada att jag uppmärksammar den normaliserade rasismen och sexismen. Andra känner sig påhoppade, trots att jag pratar om ett samhällsproblem. Jag blev inte speciellt ledsen för att de här killarna kallade mig "blattehora" den här specifika gången. Utan för att jag vet om att det här händer hela tiden. Det är det som är min drivkraft. Samhällsförändring, jag vill att världen ska bli en bättre plats.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att ingen någonsin ska bli utsatt för sexuellt våld.