Henrik Dorsin lyrisk över att få vara med i ”Lorry”

”Det är en av de fem roligaste grejerna jag har gjort”

1 av 2 | Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nour El Refai, Johan Ulvesson, Björn Gustavsson, Peter Dalle, Suzanne Reuter, Claes Månsson och Henrik Dorsin.

avLeo Pettersson

FILM

Komikern Henrik Dorsin beskriver det som en ärofylld glädje att få vara med i Lorrygängets nya film.

Nykomlingen menar det är ett projekt som tänjer på gränserna.

– Det är en av de fem roligaste grejerna jag har gjort, säger han.

Två inspelningsdagar är det enda som återstår för Henrik Dorsin, 39, när Nöjesbladet pratar med honom. Filmen ”Lyrro – ut&invandrarna” har premiär nästa år och det är en fristående uppföljare till klassikerna ”Yrrol” och ”Lorry”.

Om detta blir en ny klassiker återstår bara att se, menar Henrik Dorsin.

– Det verkar vara en ganska stor förväntan på filmen och det är alltid lättare att slå underifrån. Men allt handlar om hur och när den kommer. Jag har en förhoppning om att den ska tas emot med öppna armar, öppet sinne och med gapskratt.

”Dalle brukar alltid trampa på lite tår”

Han beskriver det som en film med mycket högt till tak.

– Peter Dalle brukar väl alltid trampa på lite tår. Men det är det som är humor också, att man kan göra det och tänja på gränserna.

I filmen har Henrik Dorsin sällskap av Lorryveteraner som Suzanne Reuter, Johan Ulvesson och Claes Månsson.

Men nya pjäser som han själv, Björn Gustafsson, Nour El Refai och Sanna Sundqvist har fått ta plats från start.

– Vi har tagits emot hur bra som helst, det har varit full repsekt från alla håll. Man hänger ju hela tiden och man är som på ett läger nästan.

Vem tar störst plats i detta läger?

– Det kanske är jag, haha. Nej men, jag tror att man triggar varandra. Jag kan säga att Claes Månsson är mest lågmäld. Han är underfundig och kommer med sköna skrönor. Björn Gustafsson är liksom den unge hetsporren som tillhör en ny generation med andra perspektiv. Han har varit ute och festat om helgerna så man vill ju veta vad som har hänt. Men det är väl ingen som tar mycket plats direkt. Det är en bra sammansättning av proffs.

”Gäller bara att fånga dagen”

Henrik Dorsin spelar flera karaktärer i filmen. Bland annat går han in i rollen som en liberal kommunalordförande i Södertälje kommun.

Han säger att han bara försöker vara rolig och inte tänka på pressen som varumärket ”Lorry”, ”Yrrol” eller nu senast ”Lyrro” för med sig.

– Man kan bara göra det man gör. Det gäller bara att fånga dagen. Jag rankar definitivt den här upplevelsen som jag har nu som en av de fem roligaste grejerna jag har gjort.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film