Film

Humor, action och bisarra monster

FILM

Svampbob

Fyrkant-Filmen

Amerikansk tecknad barnfilm i regi av Stephen Hillenburg. Dubbad till svenska av Kim Sulocki, Tommy Nilsson, Tommy Blom, Pernilla Wahlgren m fl.

Att ständigt hitta på avsnitt efter avsnitt om en fyrkantig svamp som jobbar på ett snabbmatställe på havets botten, kräver sin man. Men 43-årige Stephen Hillenburg, både utbildad marinbiolog och animatör, tycks inte lida brist på galna idéer. Sedan den tecknade serien skapades 1999, har den utvecklats till ett av de populäraste barnprogrammen runtom i världen. Här i Sverige visas den på TV 4 och kabelkanalen Nickelodeon.

I filmen blir Svampbob Fyrkant (Kim Sulockis röst) gruvligt besviken när arbetsgivaren Herr Krabba (Tommy Blom, sångaren i klassiska 1960-talsbandet Tages) inte vill göra honom till chef på sin nya krog, Krångliga Krabban II. Men snart väntar tuffare uppdrag för Svampbob och polaren Patrik Stjärna (Tommy Nilsson); de tvingas ut på en lång och äventyrsfylld resa.

Mycket humor, action och bisarra monster. Några kul livescener med pirater och Baywatch-stjärnan David Hasselhoff, i parodi på sig själv. Mina barn (fem och sex år) tyckte det både var roligt och stundtals lite otäckt, fast på ett positivt kittlande sätt. Kul dialog som även vuxna roas av. Och mycket bra dubbat till svenska.

Jan-Olov Andersson

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film