Nu vill Hollywood ha svensk Winter

FILM

Spelar mot Joel Kinnaman och Christian Bale i nya filmen

1 av 9
pratar svenska i filmen Katia Winter håller på att göra karriär i Hollywood. Hon har hunnit spela mot några av de största stjärnorna och är väl bekant med svensklägret.”Jag hänger med en del svenska skådisar i Los Angeles. Alla verkar känna alla i den svenska skådisbranschen”, säger hon.

Snart kan Sverige ha en ny storstjärna – Katia Winter, 28.

I kultregissören Terrence Malicks kommande film spelar hon mot Joel Kinnaman – på svenska.

– Ingen annan fattade vad Joel och jag sa, säger hon till Nöjesbladet.

Hon radar upp det ena prestigeprojektet efter det andra. Nu spelar hon mot Joel Kinnaman och Christian Bale i den ljusskygge regissören Terrence Malicks kommande film ”Knight of cups”.

– I våra scener var Joel och jag vid en herrgård och skulle interagera med Christian Bales rollfigur under dagen. Man var skitnervös i början eftersom det inte fanns något manus. Men Malick var skitnöjd och blev glad när han hörde att jag var svensk, säger Katia Winter.

Kan klippa bort rubbet

Inledningsvis hade Malick ingen aning om att han hade två svenskar vid inspelningsplatsen. När han fattade det kom hans spontana förslag: ”gör scener på svenska.”

– Ingen fattade vad Joel och jag sa. Vi får se om det kommer med i filmen. Vi pratade om Kleopatra, vilket byggde på något som Joel sagt i en tidigare scen, säger hon.

Terrence Malick är känd för att stora delar av materialet som filmats klipps bort. Stora stjärnors huvudroller kan bli biroller.

– Jag skulle bli förvånad om han klippte bort allt vi gjort. Men jag har ingen aning om vad han gör med projektet, säger hon.

Winters uppfattning om ”Knight of cups” är att filmen kretsar kring Bales figur. En författare som är nedstämd. Kinnaman och hon har mindre roller.

”Starta ett bråk”

– Mitt och Joels jobb var att engagera oss kring Bale och försöka få en reaktion ur honom vid en stor fest. Malick, som filmade med en rörlig kamera, kunde säga ”kan du inte starta ett bråk med Christian?” Det märktes att han försökte få Bales karaktär ur balans, säger Katia Winter.

Terrence Malick har under i stort sett hela sin karriär undvikit intervjuer. Det är sällsynt att han ens fångas på bild.

– Han är fantastisk. En jordnära människa som behandlar alla lika. Dessutom är han pratglad och social. En av de trevligaste regissörerna som jag jobbat med.