SF Bios bokning utslagen

1 av 3
FILM

Bioårets största tryck – då har SF Bios sajt och app kraschat.

Nu rasar biohungriga, samtidigt som SF Bio sitter i krismöte.

SF Bios sajt och app är för tillfället ur funktion. Den som är julledig och biosugen får köpa biljetter på det gamla sättet, genom att fysiskt gå till biografen och köpa en biljett.

"Det går för tillfället inte att köpa biljetter på vår webbplats eller app. Vi jobbar på att lösa problemet. Vi ber er att köpa biljetter på plats på er lokala biograf", är meddelandet som möter besökaren som försöker boka biljetter via hemsidan.

Sitter i incidentmöte

Malin Lundstedt, operativ chef på SF Bio, säger till Expressen att ansvariga sitter i incidentmöte och att man misstänker att problemen beror på överbelastning.

– Det är riktigt högt tryck på biograferna den här perioden på året. De här dagarna är våran högtid, och det är oerhört beklagligt att det inte funkar. Det är viktigt för oss att få fram till våra gäster att det går att köpa biljetter på biograferna. De är öppna allihop, och kassasystemet är det inget fel på, säger Malin Lundstedt till tidningen.

”Det är rätt illa”

Kritiken har inte låtit vänta på sig från biohungriga personer över hela landet.

”Med tanke på er monopolställning i biobranschen bör ni se över er kommunikation och information till era biobesökare. Att er e-handel ligger nere är rätt illa...”, skriver en på SF Bios Facebooksida.

”Tar tåget in till bion och hoppas att där är biljetter eftersom det inte går att boka via hemsidan. Om inte blir det både pengar och tid helt i onödan. Hur tänker ni att de som inte bor nära bion ska ’ha vägarna förbi’ och boka biljetter?”, skriver en annan.