”Breaking Bad”-producent gör ”I rymden finns inga känslor”

Publicerad 2015-07-30

Svenska komedin får ny version i USA

Dramakomedin ”I rymden finns inga känslor” blev Sveriges bidrag till Oscarsgalan 2010.

Nu görs filmen i USA.

Producerar gör Mark Johnson, som ligger bakom storproduktionerna ”The Notebook” och ”Breaking Bad”.

”I rymden finns inga känslor”, om 18-årige Simon med Aspergers syndrom, hade premiär i Sverige 2010. Huvudrollerna spelades av Bill Skarsgård och Cecilia Forss och filmen blev det svenska bidraget till Oscarsnomineringarna samma år.

Nu görs den kritikerrosade filmen i nyversion i USA. Den amerikanska producenten Mark Johnson ska ha blivit intresserad av historien när den var aktuell för en Oscar, och bestämt sig för att göra en egen tolkning.

Johnson har tidigare producerat filmen ”The Notebook” med Ryan Gosling och Rachel McAdams i huvudrollerna och AMC:s succéserie ”Breaking Bad”.

”Göra den ännu bättre”

Andreas Öhman, som ligger bakom den svenska versionen av ”I rymden finns inga känslor”, har skrivit på för att regissera även den nya.

– Även om ”I rymden finns inga känslor” absolut inte är en dokumentär så har den höjt intresset och vetskapen om Aspergers syndrom.  Det målet har jag även med den amerikanska versionen. Och självklart att göra den ännu bättre med vad jag lärt mig sedan dess, säger han i ett pressmeddelande.

Filmen är planerad till nästa år.

RÖSTA PÅ ROCKBJÖRNEN
2017

ANNONS