Filmrecensioner

Kutcher och Heigl sänker "Killers"

Av: 

Jens Peterson

FILM

Killers Betyg: 2 av 5 plus

KOMEDI De är båda på väg mot Nice på franska Rivieran.

Han ( Ashton Kutcher) är en hemlig agent och yrkesmördare som på regeringens uppdrag ska spränga några personer. Hon ( Katherine Heigl) är en ängslig kvinna vars pojkvän just lämnat henne och hon känner sig förödmjukad av att resa på semester med sina föräldrar. Pappan är sjukligt överbeskyddande och mamman dränker sin ångest i alkohol.

Han och hon möts och blir förälskade.

Men han berättar inte om sitt yrke eller förflutna. De börjar leva mycket tryggt och präktiga medelklassliv i en mycket trygg och präktiga amerikansk villaförort.

Tills hans förflutna gör sig påmint och det blir action och våld.

”Killers” har en bra utgångspunkt för en komedi. Och idén med en hemlig agent vars respektive inget vet har använts förr, som i ”True lies”, ”Mr och mrs Smith” och ”Long kiss goodnight”. Det kan bli en komisk kontrast mellan vardagens idylliska trädgårdsbekymmer och biljakter med blodig brutalitet.

”Killers” lyckas ändå inte. Den är inte tillräckligt rolig och inte tillräckligt spännande. Intrigen är visserligen bitvis finurlig och oförutsägbar, men där slår det över åt andra hållet och blir så osannolikt att man bara skakar på huvudet. Inte ens CIA kan ha så rörig organisation. Här och där finns bra scener som utnyttjar osäkerheten.

Är den där gnällige grannen bara någon som tjafsar om tomtgränsen – eller är det en beväpnad galning? Vad är det för överraskning som väntar bakom den stängda dörren i det mörka huset? Någon som bör mötas med osäkrad pistol eller med en glatt förvånad min?

Huvudrollsinnehavarna är för tunna, vilket är ett av problemen. Regissören Robert Luketic gjorde tidigare den gräsliga ”Monster in law” och bär förmodligen en del av skulden till att ”Killers” blir så platt.

En sommarunderhållning som vill blanda action med humor och romantik. Den misslyckas med alla tre.

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner