DJ AM gör sin sista spelning på bioduken

Av: Mikael Delin

Publicerad:
Uppdaterad:
Avlidne DJ AM gör en sista spelning – på bioduken i ”Iron Man 2”.
Foto: AP, MARVEL ENTERTAINMENT/PARAMOUNT PICTURES
Avlidne DJ AM gör en sista spelning – på bioduken i ”Iron Man 2”.

DJ AM dog i en överdos förra året.

Men nu kan biobesökarna se honom göra en sista spelning.

Han vänder plattor i nya ”Iron Man”.

Multimiljardären Tony Stark – även känd som superhjälten Iron Man – firar sin födelsedag med en riktig dunderfest. Rejält packad och klädd i sin superhjältedräkt dansar han till ”California Love” av den avlidne rapparen 2Pac. Bakom skivspelaren står en av världens kändaste dj:s, DJ AM.

När saker och ting börjar gå galet på festen vänder sig superhjälten till sin dj och säger:

– Adam, jag behöver ett fett beat.

Det är en scen som kan få musikkännarna i biopubliken att höja på ögonbrynen. Adam ”DJ AM” Goldstein dog nämligen förra sommaren.

”Gör det respektfullt”

DJ AM spelade med flera världsstjärnor under sin karriär – bland annat hiphopstjärnan Jay-Z. Han blev något av kändisarnas favoritdj och spelade på privata fester för både Hollywoodstjärnor och andra musiker.

Det var filmregissören Jon Favreau som bjöd in DJ AM till inspelningen av ”Iron Man 2”. Det var också han som beslutade att ha kvar scenen med den döde dj:n i filmen.

– Vi försökte göra det respektfullt. De som kände honom kommer få en kick av det. De som inte gjorde det kommer knappt märka något, säger han till Los Angeles Times.

Nio piller smärtstillande

DJ AM hittades död i sin lägenhet förra sommaren. I hans kropp hittade man nio piller av smärtstillande medicin och spår av bland annat kokain. Han hade tagit smärtstillande sedan han och kände trummisen Travis Barker var med om en flygolycka som dödade fyra andra. Dj AM blev 36 år gammal.

Publicerad: