Filmrecensioner

Svängigt men fånigt när Askungen förses med modern attityd

Av: 

Karolina Fjellborg

FILM

FILMRECENSION En popstjärna i huvudrollen, feministisk medvetenhet och en ickebinär fe.

”Askungen” i modern tappning är småkul. Ett litet tag.

Betyg: 2 av 5 plus
Askungen
Regi Kay Cannon, med Camila Cabello, Idina Menzel, Nicholas Galitzine, Minnie Driver, Pierce Brosnan, Billy Porter, James Corden.


ROMANTISK MUSIKALKOMEDI ”Askungen”. Ni kan storyn, men i Kay Cannons romantiska musikalkomedi är det en moderniserad variant av den klassiska historien vi får se, med covers av kända poplåtar, lite hiphop, en kvinnlig protagonist med ambitioner, ironiska kommentarer – och en ickebinär fe i form av Billy Porters ”Fab G”.
Den kubanskfödda popstjärnan Camila Cabello gör sin skådespelardebut som Cinderella, som är kompis med tre möss och hunsas av sin styvmamma (Idina Menzel), men har attityd, och fångar prins Roberts (Nicholas Galitzine) uppmärksamhet när hon försöker sälja en klänning hon har sytt.
Med lite hjälp av Fab G får hon gå på bal på slottet. Men kommer prinsens föräldrar (Pierce Brosnan och Minnie Driver) att acceptera denna vanliga människa när hon kliver ur sina magiska glasskor? Och går kärleken att kombinera med drömmarna om resor runt världen och en karriär som designer?
”Askungen” är smårolig på sina ställen, och lite för svängig för att vara helt hopplös. Men i längden blir det fånigt och samtidsmedvetet i överkant.


”Askungen” har premiär på Prime Video den 3 september.

ANNONS

3 för 2 på allt smink från Bare Minerals! Passa på att köpa dina favoriter.

Extern länk från Lyko

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya Bondfilmen är brutal och gripande

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Minnie Driver

Pierce Brosnan

Camila Cabello