Svängigt men fånigt när Askungen förses med modern attityd

FILMRECENSION En popstjärna i huvudrollen, feministisk medvetenhet och en ickebinär fe.

”Askungen” i modern tappning är småkul. Ett litet tag.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Askungen
Regi Kay Cannon, med Camila Cabello, Idina Menzel, Nicholas Galitzine, Minnie Driver, Pierce Brosnan, Billy Porter, James Corden.


ROMANTISK MUSIKALKOMEDI ”Askungen”. Ni kan storyn, men i Kay Cannons romantiska musikalkomedi är det en moderniserad variant av den klassiska historien vi får se, med covers av kända poplåtar, lite hiphop, en kvinnlig protagonist med ambitioner, ironiska kommentarer – och en ickebinär fe i form av Billy Porters ”Fab G”.
Den kubanskfödda popstjärnan Camila Cabello gör sin skådespelardebut som Cinderella, som är kompis med tre möss och hunsas av sin styvmamma (Idina Menzel), men har attityd, och fångar prins Roberts (Nicholas Galitzine) uppmärksamhet när hon försöker sälja en klänning hon har sytt.
Med lite hjälp av Fab G får hon gå på bal på slottet. Men kommer prinsens föräldrar (Pierce Brosnan och Minnie Driver) att acceptera denna vanliga människa när hon kliver ur sina magiska glasskor? Och går kärleken att kombinera med drömmarna om resor runt världen och en karriär som designer?
”Askungen” är smårolig på sina ställen, och lite för svängig för att vara helt hopplös. Men i längden blir det fånigt och samtidsmedvetet i överkant.


”Askungen” har premiär på Prime Video den 3 september.

Publisert:

LÄS VIDARE