Mejla

Stefan Hedmark

Ny trailer – Daniel Craig i knivig deckare

James Bond-stjärnan på mördarjakt i lekfullt mysterium

FILMTRAILER. Det dröjer minst till nästa april innan vi får se den nya Bondfilmen med Daniel Craig.

Men redan i höst är stjärnan tillbaka på bio – i en oväntad roll som självsäker polis på mördarjakt.

Här är trailern för ”Knives out”.

Agatha Christie dyker upp med jämna mellanrum. I morgon är det premiär för en ny påkostad miniserie på TV4 där John Malkovich spelar Hercule Poirot. Senaste filmversionen av ”Mordet på Orientexpressen” med Kenneth Branagh blev en hit och ska få en uppföljare i form av ”Döden på Nilen”.

”Knives out” är inte baserad på en av deckardrottningens böcker utan är en originalhistoria av Rian Johnson. Men när man ser den här trailern är det uppenbart att den andas Christie – här finns de murriga, borgerliga, brittiska miljöerna och det typiska persongalleriet bland de misstänkta. Vem har tagit livet av den framgångsrike, 85-årige deckarnestorn Harlan Thrombey (Christopher Plummer)?

Det här ser mycket njutbart ut; vilken stjärnsmäll bland skådespelarna. Förutom Daniel Craig och Plummer ser vi Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Collette, Don Johnson och, inte minst, Chris Evans som ser ut att ha roligt när han får spela något annat än Captain America.

Kanske blir det här även en revansch för regissören som senast gjorde en ”Star wars”-film, ”The last jedi”, och orättvist nog fick en massa skit för det. Med sig i rollistan har han Yoda själv, Frank Oz.

Det är oklart när ”Knives out” kommer till Sverige, men amerikansk biopremiär sker i november.

Publisert:

LÄS VIDARE