Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för Maleficent 2

Norrman regisserar uppföljaren med Angelina Jolie

Publicerad:

FILM

FILMTRAILER. Angelina Jolie har dragit på sig hornen igen och övat in blickar som är så kalla att de får Kiruna i januari att kännas småsvettigt.

Samma år som Dumbo, Aladdin och Lejonkungen är tillbaka på vita duken är det även comeback för en av Disneys klassiska skurkar.

”Maleficent” (2014) var en stor framgång för Disney, men det tog tid innan planerna för en uppföljare tog form. Inte minst var man tvungna att säkerställa Angelina Jolies medverkan – det var trots allt hon som lyfte första filmen.

Uppföljaren tar oss tillbaka till ett sagorike där kampen fortsätter mellan Maleficent och prinsessan Aurora (Cannes-aktuella Elle Fanning) som snart ska bli drottning. Tillsammans inser de att nya faror hotar riket.

1 av 2 | Foto: Disney
Angelina Jolie i ”Maleficent: Mistress of evil”.

Trailern visar en ny intressant rollfigur, en drottning som spelas av Michelle Pfeiffer. Om hon är vän eller fiende får vi se. I övrigt bjuder den här första titten på så där härligt gröna och söta vyer över sagoriket som bara tycks kunna skapas i en dator. Musiken dundrar och Maleficent flaxar med sina vingar och ser hotfull ut.

Fans av första filmen ser ut att kunna bli tillfredsställda. Vi andra är nog än så länge mer taggade på sista ”Game of thrones”...

Regisserar gör norrmannen Joachim Rønning som senast gjorde en annan uppföljare för Disney, ”Pirates of the Caribbean: Salazar’s revenge” (2017).

”Maleficent: Mistress of evil” har svensk biopremiär den 16 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE