”Blomqvist blir mer som Bond”

avSofia Sjölin

FILM

Nya Millenniumfilmen
fullladdad med action

Foto: Jay Maidment
ACTIONHJÄLTE Daniel Craig ska göra Mikael Blomqvist till en riktig Bond-hårding.

Hemlighetsmakeriet kring Millennium-inspelningen är fortsatt stort.

Men nu kan Nöjesbladet avslöja att Hollywoods version av ”Män som hatar kvinnor” kommer att bli mycket tuffare än den svenska förlagan.

– Det kommer att bli mer åt James Bond-hållet, säger en källa till Nöjesbladet.

Foto: Knut Koivisto
Michael Nyqvist som Blomqvist.

Hollywood har kommit till Sverige. Just nu ligger film­teamet i startgroparna för inspelningen av ”The girl with the dragon tattoo”, den amerikanska versionen av ”Män som hatar kvinnor”. Hemlighetsmakeriet kring filminspelningen är enormt, men Nöjesbladet kan nu avslöja att Hollywoodfilmen kommer att skilja sig rejält från den svenska förlagan.

”Var väldigt mesig”

– Det kommer att bli mer av en typisk Hollywood-produktion. Mycket tuffare än den svenska versionen. Och Michael Blomqvist, som egentligen var väldigt mesig i böckerna och de svenska filmerna, kommer att vara absolut tvärtom, säger en källa med god insyn i filmproduktionen till Nöjesbladet.

Mer action och högre tempo kan vi alltså förvänta oss när filmen har premiär i december nästa år.

– Filmen kommer att vara mer åt James Bond-hållet och Matt Damons Bourne­trilogi.

Som Nöjesbladet tidigare kunnat berätta kommer Drottninggatan i Uppsala att förvandlas till 60-talsmiljö inför inspelningen. Och i Hälsingland byggs det kulisser för fullt.

Målar om Gamla stan

Nu kan Nöjesbladet också avslöja att filmens regissör, David Fincher, vill förvandla Sverige ytterligare. Han har nämligen tankar om att måla om hela Gamla stan i Stockholm för att bättre passa in i hans bild av staden.

– Han tycker att det är alldeles för grått, berättar en källa.

Inspelningarna beräknas dra igång inom de närmsta veckorna. Förutom i Stockholm, Uppsala och i Segersta söder om Bollnäs väntas inspelningar att äga rum i Gävle och Söderhamn.