Alexander Skarsgård stoppad av filmbolaget

FILM

”Tarzan”-producenten: ”För stor risk”

1 av 6

LONDON. Försäkringsbolaget vägrade.

Därför stoppades Alexander Skarsgård från att åka till Afrika inför inspelningarna av ”Legenden om Tarzan”.

– Det var bara för stor risk, säger filmens producent David Barron.

Före inspelningen av ”Legenden om Tarzan” ville Alexander Skarsgård, 39, besöka djungeln i Gabon i Afrika för att göra research.

Regissören David Yates var helt inne på att den svenska Hollywood-stjärnan och hans motspelare Margot Robbie, 25, skulle få uppleva djungeln på nära håll inför inspelningarna som till största delen skedde i en filmstudio i London.

”Inte riskera att han skulle bli uppäten”

Men filmbolaget och försäkringsbolaget satte stopp. Det var för farligt för stjärnorna att åka till Afrika. Det berättar ”Legenden om Tarzan”-regissören för Aftonbladet Söndag i en kommande intervju.

– Alex ville desperat åka dit, men av försäkringsskäl kunde vi inte låta honom göra det, för att inte riskera att han skulle bli uppäten före inspelningen, säger regissören David Yates med ett skratt.

Men bakom den skämtsamma stämningen ligger allvar. Filmens producent David Barron intygar för Aftonbladet Söndag:

– Typ tre till fyra veckor före inspelningen sa David (Yates) till mig att: ”precis innan vi börjar filma med Alex och Margot så vill jag ta med dem till Gabon”. Jag svarade bara: ”Som att det skulle hända”. För med försäkringsbolaget och att det var så nära inpå, det var bara för stor risk, säger han.

”Fanns ingen tid”

Skarsgård själv försöker tona ner det hela:

– Vi försökte få mig till Gabon, bara för att vara där i några veckor innan vi skulle köra i gång, för att få erfarenheten, men tyvärr fanns det ingen tid. Jag avslutade ”True blood” på kvällen och sen sex timmar senare satt jag på ett plan till London för att börja förberedelserna, säger han i intervjun.

Hela intervjun med Alexander Skarsgård publiceras i Aftonbladet Söndag som finns i butik söndag 10 juli. ”Legenden om Tarzan” har premiär onsdag 13 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM