Underhållande tecknat med fåglar och gröna grisar

Fåglar och grisar kämpar sida vid sida.
Fåglar och grisar kämpar sida vid sida.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

The Angry birds movie 2

Regi Thurop Van Orman, med svenska röster av Fredde Granberg, Alex Kantsjö, Jens Hultén, Nassim Al Fakir, Lina Hedlund och Mimmi Sandén.

ANIMERAD På en tropisk ö bor fåglar. På grannön bor grisar. De ligger i fejd, ända sedan grisarna ville stjäla fåglarnas ägg.

Grunden för det populära digitala spelet som blev impuls till första filmen.
Man behöver inte ha sett den, eller spelat spelet, för att hänga med här. I starten bråkar grisar och fåglar med varandra. Tills ett större hot närmar sig. Det finns en tredje ö, frusen till is och styrd av ilskna örnen Zeta, en tyrann. Hon vill bo på någon av de varmare tropiska öarna och försöker bomba bort de andra.
Grisarnas ledare Leonard föreslår samarbete. Fåglarnas hjälte Red accepterar motvilligt. De sätter ihop en gemensam styrka.

Det är underhållande för många åldrar. Filmen driver med äventyrsfilmernas klyschor, som 007-världen, här finns slapstick och kul musik. Red stöter ihop med smarta fågeltjejen Silver, ett förhållande som börjar med gräl men flaxar mot romantik. Både Red och Zetas bakgrunder fördjupar historien, och den arga röda fågeln får lära sig ödmjukhet mot den skickliga Silver. Pipiga kycklingar är ute på egen farofylld resa.
Jo, det är gröna grisar som pratar göteborgska och är allmänt knasigt. Men kul.

Publisert: