Ytligt om jakten på pengar

Verklig historia om strippor i New York

avJens Peterson

Foto: SF Studios
De fyras gäng drogar och rånar på strippklubb.

Hustlers
Regi Lorene Scafaria, med Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Lili Reinhart. Keke Palmer.

DRAMA Pengar, pengar, pengar.
Det regnar dollar över kvinnokropparna på en strippklubb i New York 2007. Män som tjänat förmögenheter på Wall street kastar sedlar mot stripporna, och den nyanställda Destiny (Constance Wu) får lära sig att dansa sexigt och hur man lurar av kunderna så mycket som möjligt.
”Hustlers” försöker skildra tiden som ”glamorös och cool” (citat ur filmen), men det är sorgligt

torftigt med kvinnokroppar som i en dunkel saluhall.

Efter finanskrisen 2008 har Wall street-spelarna inte längre råd. Kvinnorna försöker försörja sig på annat vis. Den företagsamma Ramona (Jennifer Lopez) föreslår att de ska slå sig ihop och lura förmögna män. Hälla narkotika i deras drinkar och tömma deras kreditkortskonton när de är utslagna.
De lyckas bra med att stjäla pengar från de drogade männen. Pengar som kvinnorna använder till shopping och shopping och shopping, vilket skildras i banala lyckoscener. Pärlhalsband. Hurra! Päls! Louboutinskor!
Filmen byger på sanna händelser, och i ramhandlingen intervjuar journalisten Elizabeth (Julia Stiles) huvudpersonen Destiny.
Ytliga personskildringar, både av kvinnorna och de män som köper upphetsning. Filmen säger att USA är ett land där alla är till salu och bara vill konsumera. Det tar lång tid att säga i detta deprimerande drama.

ARTIKELN HANDLAR OM