Gammaldags krigsfilm om slaget i Stilla havet 1942

Publicerad 2019-11-07

Ed Skrein och Luke Kleintank som piloter.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Midway
Regi Roland Emmerich, med Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Dennis Quaid, Mandy Moore, Nick Jonas, Aaron Eckhart.

KRIG Vi har sett det förut.
Gammaldags drama om andra världskriget, om riktiga människor och riktiga händelser. Slaget vid Midway 1942 har ägnats många spelfilmer, det har även attacken mot Pearl Harbor och den amerikanska bombningen av Tokyo som skildras i den här filmen.
Det är välgjort och välbekant. Woody Harrelson spelar admiral Nimitz som leder de amerikanska styrkorna i Stilla havet från basen på Hawaii och Dennis Quaid är befälhavare Halsey på det hangarfartyg där det mesta av filmen utspelas. Ibland är hjältarna hemma på basen och träffar fruar som mest är med i filmen för att vara oroade och, faktiskt, säga saker som ”jag ska gå och pudra näsan”.
Tyske regissören Roland Emmerich har redan gjort flera bombastiska storfilmer som viftar med amerikanska flaggan, som ”Patrioten”, ”Independence day” och ”White house down” Här återskapas trovärdigt 1940-talets miljöer och med digital hjälp är det långa stridsscener.
Här finns det vanliga typgalleriet och den som sett film förut känner igen sig. En lång historielektion som förutsätter att man redan vet det mesta.

ANNONS