Ett dysfunktionellt giftermål mellan olika genrer

”Shotgun wedding” underpresterar både som action, komedi och romantik

”Shotgun wedding”.
”Shotgun wedding”.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Shotgun wedding

Regi Jason Moore, med Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Sônia Braga, Lenny Kravitz, Cheech Marin, D’Arcy Carden.


FILMRECENSION. Inte ens den dubbla Jennifer-uppsättningen Lopez och Coolidge kan rädda ”Shotgun wedding” från total poänglöshet.

ROMANTISK ACTIONKOMEDI. Till kategorin hysteriska-filmbröllop-med-stökig-gästlista läggs nu screwball-inspirerade ”Shotgun wedding”, med Jennifer Lopez och Josh Duhamel som ett osynkat par som har bjudit in familj och vänner till ett bröllopsfirande på en lyxresort på en filippinsk ö.

Läget är spänt redan från början. Brudens snobbiga mamma (Sônia Braga) föraktar både brudgummens mer avslappnade mamma (Jennifer Coolidge), sin egen exman (Cheech Marin), och inte minst dennes nya unga flamma (D’Arcy Carden). Och när brudens charmiga och lyckade före detta pojkvän (Lenny Kravitz) gör överraskningsentré, börjar det bli dålig stämning på riktigt.

Sedan våldgästar en grupp pirater festen, och tar samtliga som gisslan. Utom brudparet, som är upptagna med att bråka men nu måste skärpa sig och jobba tillsammans för att rädda dagen. 

En bra ensemble – med en Jennifer som är proffs på romcoms och en annan Jennifer som är allas favorit just nu, och kan få vilken replik som helst att låta rolig – gör sitt bästa med vad de har att arbeta med. Men som helhet är ”Shotgun wedding” ett dysfunktionellt giftermål mellan tre genrer, där ingen av dem kommer till sin rätt.

Romantiken övertygar inte, komedin är slö, och actionscenerna är inte snygga.

Visas på Prime Video, från den 27 januari.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE