Dussinunderhållning som duger för att döda tid

Actionkomedin ”Ghosted” är exakt den film du tror att det är

Publicerad 2023-04-21

”Ghosted”

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Ghosted

Regi Dexter Fletcher, med Chris Evans, Ana de Armas, Adrien Brody, Mike Moh, Tim Blake Nelson, Amy Sedaris, Tate Donovan, Lizzie Broadway.


FILMRECENSION. Det finns filmer som överraskar. Som är antingen bättre eller sämre eller något helt annat än vad man trodde att de skulle vara.

Den romantiska actionkomedin ”Ghosted” är inte en av dem.

ROMANTISK ACTIONKOMEDI. Den snygga mannen och den snygga kvinnan, som munhuggs medan de fajtas mot yttre hot såväl som mot den uppenbara sexuella spänningen dem själva emellan.

Ni har sett dem förut och i Dexter Fletchers ”Ghosted” får ni se dem igen, nu gestaltade av Chris Evans och Ana de Armas, som spelar mot varandra för tredje gången (efter ”Knives out” och ”The gray man”).

Han heter Cole och är en enkel, jordnära lantbrukare. Hon heter Sadie och påstår sig vara en konstkurator som reser mycket i jobbet.

Att hon i själva verket är en dödlig CIA-agent visar sig dock snart, när Cole desperat försöker få tag på henne efter deras första natt tillsammans, följer efter henne till London – och blir ofrivilligt indragen i en livsfarlig internationell operation som går ut på att stoppa en stor stygging (Adrien Brody) från att få tillgång till biokemiska vapen.

Inget utöver det vanliga och det förväntade. Småcharmig och småkorkad dussinunderhållning, med orimliga actionsekvenser och en fiffig cameo av en A-listare.

Visas på Apple TV+, från den 21 april.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS