Hammarsten säger ja till Hollywood – i Sverige

avMartin Gustafsson

FILM

Gustaf Hammarsten gör roll i nya ”Millennium”

1 av 3 | Foto: HENRIC LINDSTEN
Tvära kast I går berättade Gustaf Hammarsten att han nobbat Hollywood för familjens skull. I dag står det klart att han tackat ja till en roll i den amerikanska versionen av ”Män som hatar kvinnor”.

Han nobbade Hollywood-livet.

Men när Hollywood kom till Sverige kunde han inte tacka nej.

– Om Hollywood kommer hit så är det ju lite lättare när man har familj, säger Gustaf Hammarsten som har en roll i ”The girl with the dragon tattoo”.

Stellan Skarsgård, 59, som Martin Vanger och David Dencik, 35, som polis.

Nu sällar sig också Gustaf Hammarsten, 43, till listan över svenskar som är med i den amerikanska versionen av ”Män som hatar kvinnor”.

”Liten roll”

Själv är han dock fåordig om sin roll.

– Jag vet inte hur mycket jag kan säga. Det är en ganska liten roll. Jag vill helst inte säga exakt vad det är. Jag är med i vissa tillbakablickar i historien, säger han till Nöjesbladet.

Prioriterar bort jobb

Han gjorde succé som assistenten Lutz i Sacha Baron Cohens ”Brüno” men när Hollywood fick upp ögonen för honom valde han familj framför karriär. När nu Hollywood kom till Sverige var det betydligt lättare att tacka ja.

– Om Hollywood kommer hit så är det ju lite lättare när man har familj, säger han.

– Det har inte kommit några enorma erbjudande heller men det är ju vissa grejer man har prioriterat bort, säger han om påstötningarna från drömfabriken.

Och han har bara gott att säga om stjärnregissören David Fincher.

– Jag kan bara säga att han verkar vara en otroligt bra regissör, han vet vad han gör och är lugn, trygg och kreativ och noggrann.