Nu blir "World of warcraft" spelfilm

FILM

Sam Raimi är klar som regissör

Foto: AP/BLIZZARD ENTERTAINMENT.
Att "World of warcraft" ska bli film är känt sedan länge. Nu har fler detaljer bekräftats från officiellt håll.

Det har viskats länge.

Men nu är det klart.

Sam Raimi ska stå för regin när ”World of warcraft” blir spelfilm.

Foto: AP.
Sam Raimi är klar som regissör för spelfilmen "World of Warcraft".

Det är ett av världens utan tvekan mest populära dataspel.

Och att ”World of warcraft” ska bli film har varit känt en tid. Men i dag bekräftades av filmbolagen Legendary och Warner att projektet nu har fått en regissör.

Sam Raimi, mannen bakom såväl ”Evil dead” som ”Spider-man”-trilogin är klar för jobbet att överföra spelvärlden till vita duken.

– I grund och botten är ”Warcraft” en fantastisk, actionpackad historia. Jag är glad att få jobba med ett sådant kraftfullt produktionsteam för att överföra det här projektet till vita duken, säger Sam Raimi i ett officiellt uttalande.

Filmbolaget Legendary Films försäkrar fansen att Raimi känner starkt för projektet.

– Sams passion för ”Warcraft” är otvetydig, och vi vet att han kommer att göra en film värdig Blizzards fenomenala spelserie, säger Thomas Tull, kreativ chef på Legendary.

"Kan tyckas märkligt"

Spelbolaget Blizzard, som ligger bakom ”World of warcraft”, sjunger även de Raimis lov.

– Från vårt första samtal med Sam visste vi att han var det perfekta valet. Han vet hur man tillfredställer såväl entusiaster som en mainstreampublik som kanske upplever innehållet för första gången, säger Paul Sams, operativ chef på Blizzard.

Producerar gör Charles Roven, som senast låg bakom produktionen av ”The dark knight”.

Aftonbladets spelredaktör Peter Ottsjö:

– Tolv miljoner spelare betalar varje månad en avgift för att få spela "World of Warcraft". Det är inte så svårt att se det kommersiella värdet i att flytta fantasivärlden till vita duken. För fansen är det förstås lovande att Sam Raimi regisserar, säger han och fortsätter:

– Det kan tyckas märkligt att göra film av ett spel som i så hög utsträckning definieras av spelarna själva. Men det finns mycket stoff att hämta i mytologin som omger Warcrafts universum: det begränsar sig ju inte enbart till nätrollspelet "World of Warcraft".

Inget av bolagen har velat gå ut med skådespelarnamn eller tänkt premiärdatum för långfilmen.

Innan Raimi sätter tänderna i "Warcraft"-filmen ska han regissera "Spider-man 4" med Tobey Maguire, vilken får premiär i maj 2011.