Alicia Vikander tävlar i Venedig

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det blir också världspremiär för Daniel Alfredsons nya film

1 av 4
Eddie Redmayne i ”The danish girl”.

Alicia Vikander och filmen ”The danish girl” tävlar i Venedig.

Historien har Eddie Redmayne i huvudrollen.

På festivalen blir det också världspremiär för Daniel Alfredsons ”Go with me” med Anthony Hopkins.

Daniel Alfredson.
Daniel Alfredson.

”The danish girl” har haft olika regissörer, bland andra Lasse Hallström och Tomas Alfredson, knutna till sig genom åren. Nicole Kidman skulle en gång spela huvudrollen. Men nu när filmen till sist blev av är det med Eddie Redmayne som fick Oscar för rollen som Stephen Hawking i ”The theory of everything”.

Alicia Vikander har den nästa största rollen i filmen av Tom Hooper (”The kings speech”). Hon spelar en konstnär som målar av sin make (Redmayne) som kvinna. Den utspelas i Köpenhamn på 1920-talet och följer deras förhållande och kampen för operationen som ska göra Einar till Lili.

I huvudtävlingen finns också filmer av bland andra Atom Egoyan, Sue Brooks, Amos Gitai, Charlie Kaufman och musikern/konstnären Laurie Anderson.

Utom tävlan visas Daniel Afredsons ”Go with me” som är en thriller, med Julia Stiles och Ray Liotta i de stora rollerna mot Anthony Hopkins.

Johnny Depp och Benedict Cumberbatch har huvudrollerna i gangsterfilmen ”Black mass”. Öppningsfilmen är ”Everest” om bergsklättrare. ”Spotlight” handlar om avslöjanden av sexuella övergrepp i katolska kyrkan i Boston och har Michael Keaton, Rachel McAdams och Mark Ruffalo i rollistan.

I Venedig finns också ”Krigen” av Tobias Lindholm, med Pilou Asbæk och Tuva Novotny i rollerna.  Den visas i sektionen ”Horisonter”.

Filmfestivalen i Venedig pågår mellan den 2 och 12 september.

Publicerad: