Kubricks dotter: Pappa fejkade INTE månlandningen

avTorbjörn Ek

Slår tillbaka mot ryktena: ”En grotesk lögn”

1 av 3
Kubrick.

Vivian Kubrick har fått nog av konspirationsteorin om hennes pappa.

På twitter skriver hon att Stanley Kubrick inte varit inblandad i någon form av fejkad månlandning.

– Det är en grotesk lögn, skriver hon.

Det är konspirationsteorin som aldrig tycks vilja dö. Påståendet om att månlandningen 1969 skulle vara en bluff, iscensatt av den amerikanska staten. I vissa versioner av konspirationsteorin har den Oscarsbelönade regissören Stanley Kubrick pekats ut som den som skulle ha skapat filmbilderna från landningen.

Kan inte förstå det

Men nu slår hans dotter tillbaka mot ryktena.

I ett twitterinlägg avfärdar Vivian Kubrick, 55, påståendet som ”en grotesk lögn”.

Hon skriver att många frågat henne om det och att det nu känns som en bra tillfälle att svara. Till det publicerar hon en bild av en längre text än de 140 tecken som mikrobloggen tillåter.

”Det finns många, högst verkliga, konspirationer som har hänt i vår historia, som händer i dagsläget. Jag är bara alltför medveten om de fruktansvärda manipuleringar som begås av regeringar, underrättelsetjänster, oärliga bankmän, militärindustri-grupperingar etc. Men påståenden om att månlandningen fejkades och filmades av min far? Jag kan bara inte förstå det! Hur kan någon tro att en av mänsklighetens stora försvarare skulle utföra ett så stort förräderi?” skriver hon.

Arbetade ihop

Vivian Kubrick som också jobbat med sin far på filmer som ”The shining” och ”Full metal jacket” skriver också:

”De så kallade 'sanningar' som dessa illvilliga gnällspikar envisas med att föra fram - att min far konspirerat med USA:s regering för att 'fejka månlandningarna' - är uppenbart en grotesk lögn.”

ARTIKELN HANDLAR OM