’Jag nitade Colin Farrell klockrent’

FILM

Kate Beckinsale gav motspelaren en riktig snyting under inspelningen av ”Total Recall”

Foto: Spelar kampsportsexpert I ”Total recall” gör Kate Becksinsale karaktären ”Lori”, som förvandlas till expert på kampsport när hon blir rasande. Filmen är en nyinspelning av originalet som kom 1990.

För 22 år sedan handlade det om Sharon Stone.

I nyinspelningen av ­Sverigeaktuella ”Total ­recall” har Kate Beckin­sale tagit över blondinens roll.

För Nöjesbladet berättar den 39-åriga brittiskan om hur hon nitade motspelaren Colin Farrell, vad som gör henne rasande och varför hon sätter ­blöjor på sina hundar.

Foto: Här är Kate Beckinsale och kollegan Colin Farrell idel glada miner – trots att hon en gång råkade nita honom på jobbet.

Beckinsales make, regissören Len Wiseman, förberedde inspelningen i månader. Beckinsale fick bara ­fyra dagar på sig när rollen oväntat blev ledig.

– Då hade jag precis avslutat inspelningen av ”Underworld awakening”, säger hon när vi träffas i Beverly Hills.

För hennes motspelare, Colin Farrell, som tagit över Arnold Schwarzeneggers roll från originalet, smärtade bristen på repetitioner.

Träffade över strupen

– Vi gjorde en fajtscen där jag oroade mig över att ge Jesscia Biel en blåtira. ­Tyvärr glömde jag bort ­Colin och träffade honom rätt över strupen, säger hon.

Däckningen skedde ­under en scen där Beckinsale slåss mot Justin Timberlakes fästmö och den – numera – ­irländske renlevnadsmannen.

– Det var en klockren träff. Ändå var han mycket snäll mot mig efteråt, säger hon.

Beckinsales rollfigur, Lori, förvandlas till en kampsportsexpert när hon blir rasande. Det kan Beckinsale också göra.­

– Skulle någon ­säga något elakt om någon i min familj drar jag nytta av ­Loris ­kunskaper, säger brittiskan med ett skratt.

– Det och när någon pratar ­eller smaskar för högt på biografer. Det kan ­driva mig till vansinne.

Handlingen i nyinspelningen kretsar likt originalet kring en ­fabriksarbetare som efter en virtuell semester börjar misstänka att han är spion.

”Känns daterad”

– Den största skillnaden mot originalet ligger i ­tonen. Den första filmen var charmig men känns väldigt daterad. En modern publik skulle nog inte uppskatta den i dag.

Under inspelningen ­bodde hon, hennes make och hennes dotter, Lily, 13, på ett hotell i Toronto.

– Det var ett lyxhotell med heltäckningsmattor. Vi hade med oss hundarna och jag var så orolig. De var ­tränade att uträtta sina ­behov på små hundmattor.

”De avskydde det”

– Om vi var tvungna att lämna dem ensamma i en halvtimme fick vi sätta på dem blöjor.

Hon skrattar igen.

– De avskydde det, men det hjälpte. Vi slapp i alla fall straffavgifter för ­sanering.