Filmrecensioner

Du får vad du önskar på Fantasy island – tills allt går snett

Skräckig version av tv-serien som går ner sig i sina twister

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Fantasy island

Regi Jeff Wadlow, med Michael Peña, Maggie Q, Lucy Hale.


FILMRECENSION. Om man bara fick ge igen på mobbaren som förstörde ens liv i skolan.

Välkommen till ön som får det att hända.

SKRÄCKKOMEDI. Tv-serien ”Fantasy island” (1977–1984) är svenska tittare inte särskilt bekanta med, men det är inget krav för att se den här filmen som väljer att göra något relativt nytt med upplägget. Här är det skräck som betonas, i stället för seriens mer kittlande övernaturliga fantasiinslag.

Vi möter en grupp främlingar som anländer via flygplan till en mystisk paradisö. Där väntar välkomstdrink och ljuvliga miljöer. Gästerna har blivit lovade att det här är en plats där alla deras innersta fantasier kan bli verklighet och snart tar värden, mr Roarke (Michael Peña), emot med öppna armar.

De individuella fantasierna börjar behagligt nog för varje gäst, men om du inte anar att allt snart går mycket fel har du aldrig sett en film i ditt liv.

Austin Stowell, Michael Peña och Lucy Hale i ”Fantasy island”.
Austin Stowell, Michael Peña och Lucy Hale i ”Fantasy island”.

Tydliga regler för fantasierna

Det är inte mycket som hänger ihop här. Mr Roarke har tydliga regler för sina fantasier, men när det spårar ur sker det sällan på ett logiskt sätt. Varje gäst har blivit itutad att de måste följa fantasin till sitt naturliga slut, men vändningarna är krystade och får en inte att begrunda sensmoralen (vilket var en stor poäng i originalserien).

I stället är det blodiga effekter och vilda jakter på ön som prioriteras, och visst, det är tillfredsställande nog på en popcornmumsande nivå.

Men sista halvtimmen går filmen ner sig helt och hållet och staplar twister på varandra. Då är vi verkligen redo att ta nästa flyg från den där magiska ön. Miljömässigt är det en trevligare vistelse. Du har kanske inte sett originalserien, men förmodligen ”Lost”. Här finns några liknande vibbar bland palmerna på ön, men även i Bear McCrearys musik.

Ricardo Montalban och Herve Villechaize i originalserien.

Kräver någon med mörk karisma

Rollistan är habil nog, förutom i ett fall. Rollen som mr Roarke kräver en skådespelare med en mörk karisma. Ricardo Montalban levde upp till det i tv-serien, men Peña övertygar oftare som schyst vardagskille.

”Fantasy island” finns att hyra på flera streamingtjänster.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

20 år efter succén – så lever stjärnorna i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner