Mejla

Stefan Hedmark

Brad Pitt åker ut i rymden för att rädda jorden

Här är trailern för höstens stora rymdfilm Ad astra

Publicerad:

FILMTRAILER. I ”Aniara” begav sig kolonister ut i rymden för att hitta en framtid.

I ”Ad astra” är det Brad Pitt vi har att förlita oss på för vår överlevnad.

”Ad astra” är latin och betyder ”mot stjärnorna”. Dit är det vi far tillsammans med Brad Pitt i höst. Han spelar en astronaut vars pappa jobbade på ett hemligt projekt. Han försvann för flera år sedan, men en dag får Pitt veta att projektet nu hotar jordens existens och att han måste bege sig långt ut i rymden för att finna lösningen.

Liksom flera andra filmer de senaste åren förenar ”Ad astra” rymdfysik med filosofi och spektakulära specialeffekter. Det ser maffigt ut... men också ganska bekant med flera inslag och bilder som ser ut som om de vore hämtade från ”Interstellar”, ”2001 – ett rymdäventyr” och ”Gravity”.

På pappret ska den vanligtvis pålitlige regissören James Gray ha satsat på något riktigt ambitiöst och vi får hoppas att filmen håller vad den lovar.

1 av 4 | Foto: Fox
Brad Pitt i ”Ad astra”.

Bland birollerna ser vi två riktiga ”space cowboys”, om någon nu minns den rymdfilmen från 2000 – Donald Sutherland och Tommy Lee Jones. Men även Ruth Negga, Liv Tyler och Jamie Kennedy syns i filmen. Bakom kameran står en svensk fotograf, Hoyte van Hoytema, en av branschens bästa, som även plåtade ”Interstellar”.

”Ad astra” har biopremiär den 20 september.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE