Första trailern för Tarantinos nya mörka Hollywooddrama

Brad Pitt och Leonardo DiCaprio har huvudrollerna

FILMTRAILER. Quentin Tarantino har ett mål i siktet – att bli klar med nya filmen ”Once upon a time in Hollywood” i tid till Cannesfestivalen, platsen där han en gång fick sitt genombrott med ”Pulp fiction”.

I dag fick vi en förhandstitt.

Filmen, som är Tarantinos nionde, kommer att följa två Hollywoodprofiler på 1960-talet, en skådespelare (Leonardo DiCaprio) och hans stuntman (Brad Pitt). I den första trailern får vi inte riktigt insyn i vad filmen kommer att handla om, men vi vet sedan tidigare att DiCaprios rollfigur bor granne med Sharon Tate (Margot Robbie), skådespelaren som mördades 1969 av Charles Mansons sekt.

Det ser väldigt lovande ut. Trailern innehåller snabba klipp från glada dagar i Hollywood bakom kulisserna. Som väntat spelar nostalgin, musiken och humorn stor roll.

Men vi kan även vänta oss att få glimta mer framöver av det oundvikliga mörkret (och våldet) som filmen kommer att innehålla, med tanke på det nattsvarta temat.

Filmen är fullproppad av bekanta stjärnor som Al Pacino, Bruce Dern, Damian Lewis, Dakota Fanning, Lena Dunham, Tim Roth, Michael Madsen, med flera.

Luke Perry dyker upp i en verklighetsbaserad roll som en skådespelare; Perrys scener hann spelas in innan han dog. Dessutom spelar Mike Moh Bruce Lee och är häpnadsväckande lik, som vi ser i trailern.

Filmen beräknas få svensk biopremiär den 9 augusti.

Publisert:

LÄS VIDARE