”Twilight är inte hysteri – det är ren kärlek”

Nöjesbladets praktikanter Elin Fondén, 15, och Felicia Sundblad, 15, om Twilight -fenomenet

Hur kommer det sig att Twilight -skådespelarna inte längre kan vistas ute? Varför vill vi ha underkläder med Robert Pattinson på? Och hur blev din tonårsdotters hjärta kidnappat av en låtsasvampyr? Lugn, vi ger dig svaren.

Elin Fondén och Felicia Sundblad.

Igenkänningsfaktorn

Innerst inne har många en dröm om att bli sedda och älskade av en snygg, farlig och beskyddande kille som Edward. I Twilight får man leva ut drömmen. På medeltiden kom prinsen och räddade prinsessan från draken. Nu har draken förvandlats till vanliga tonårsproblem och prinsen har blivit en vampyr. Prinsessan har förvandlats till en halvnördig tjej som bor i en grå stad och skulle kunna vara vem som helst av oss. Alla kan väl minnas när man blev riktigt jävla kär, när det kändes som om hela världen hatade en och första pojkvännen gjorde slut. Vi vill fly in i en värld där alla problem blir lösta och sagan får ett lyckligt slut.

Snygga skådespelare

Världens sexigaste vampyr. Det är en svår roll att leva upp till. I boken beskrivs Edward som ouppnåeligt snygg, men på något mystiskt sätt har filmmakarna lyckats ta fram en kille som uppfyller förväntningarna. Mycket av Twilight-hysterin kretsar kring Robert Pattinsons utseende. Och tycker man inte att han ser speciellt bra ut kan man alltid ta en titt på Taylor Laurent, som spelar varulven Jacob. Hans muskler är svåra att säga nej till... Att det finns två killar att välja mellan ger upphov till många diskussioner bland fansen. Den bleka, mystiska Edward eller den mer öppna, solbrända Jacob. I andra filmen, New moon, står Bella inför samma val när Jacob får lite mer utrymme.

Alla snackar om det

Det är svårt att slå upp en tidning utan att få läsa om 15-årsgränsen på nya filmen eller Roberts och Kirstens nästankyss. Om du inte var intresserad från början så blir du säkert åtminstone lite nyfiken. Och halkar du inte in på det bananskalet så kommer du garanterat att höra om det från dina vänner och då kliver du rakt på minan. För när du väl har börjat så kan du inte sluta. Twilight har inte bara intagit 100 procent av våra hjärnor utan också hela våra hjärtan. Det är ingen hysteri, det är ren kärlek.

Alla kan väl minnas när man blev riktigt jävla kär, när det kändes som om hela världen hatade en och första pojkvännen gjorde slut.

Vi vill fly in i en värld där alla problem blir lösta och sagan får ett lyckligt slut.

Elin Fondén och Felicia Sundblad