Svenske regissörens aprilskämt – en fejktrailer

Lurade fans som väntar på ny superhjältefilm

avStefan Hedmark

FILM

”Annabelle”-regissören David F Sandberg har en superhjältefilm på gång, ”Shazam”. På söndagen släppte han en första trailer.

Fast den som började titta blev snabbt påmind om vad det var för datum.

Det var på Twitter som den svenske Hollywoodregissören David F Sandberg, 37, la upp vad som först såg ut som en efterlängtad trailer för superhjältefilmen ”Shazam”.

Klippet börjar med en mörk variant av filmbolaget Warners logga, åskmoln ... och sedan avbryts allt av något helt annat. Nämligen bilder från 70-talsserien ”Shazam” ackompanjerat av en AC/DC-låt, ”Thunderstruck”.

Komplett besvikelse från fansen, kan man tänka sig. Men så var det också första april.

”Shazam” beräknas få biopremiär 2019 och är del av DC Comics superhjältar, där bland andra Stålmannen och Batman ingår. Huvudperson är en 14-årig pojke som kan förvandla sig till en vuxen, muskulös superhjälte genom att säga ”Shazam!”.

1 av 2 | Foto: Chris Pizzello / TT / NTB Scanpix
David F. Sandberg.

Filmen håller på att spelas in just nu, med Zachary Levi som Shazam. Mark Strong har också en större roll. Som tidigare i regissörens filmer har hans fru Lotta Losten en liten roll.

David F Sandberg uppmärksammades i Hollywood efter flera effektfulla, korta skräckfilmer som han la upp på Youtube. Han har regisserat två längre skräckfilmer, ”Lights out” (2016) och ”Annabelle: Creation” (2017).

ARTIKELN HANDLAR OM