Ny sexvåg i svensk film

Av: Jan-Olov Andersson, Kristin McMillen

Publicerad:
Uppdaterad:

Fröler, Magnusson & Skarsgård dyker upp i heta scener

1 av 3 | Foto: Magnus Sandberg
TRÄFFAR UNG KVINNA Samuel Fröler spelar en dirigent som har en kärleksaffär med en yngre kvinna (Alicia Vikander) i filmen ”Till det som är vackert”.

En film chocköppnar med oralsex. En annan har heta sexscener med Samuel Fröler. I en tredje blir statsministerns fru tagen bakifrån.

I höst är den klassiska svenska filmsynden tillbaka.

När höstens svenska filmrepertoar i går presenterades var det inte svårt att hitta en trend:

Den svenska filmsyndens återkomst.

Vi får bland annat se allt av Bill Skarsgård i ”Himlen är oskyldigt blå” (premiär den 15 oktober). Dramat utspelas i 1970-talets Sandhamn och inleds med en oralsexscen.

Bill Skarsgård säger:

– Scenen är väldigt rakt på sak, en chock för publiken, för att få den intresserad. Men det är inte min snopp i bilden, jag skulle inte vilja bli avsugen framför en kamera. Men det är en skrämmande välgjord löspenis, vi gick runt på setet med den ...

”Ingen erotisk film”

En annan film med heta sexscener är ”Till det som är vackert” (premiär den 22 oktober), där en dirigent ( Samuel Fröler) har en kärleksaffär med en mycket yngre kvinna ( Alicia Vikander).

– Äntligen får vi se Samuel Frölers pung igen, utbrast filmens producent Helen Ahlsson.

– Det förekommer väl heta kärleksscener, jag har inte sett filmen, så jag vet inte hur mycket man ser, säger Fröler.

Stod med byxorna nere

Också filminspelningar kan bli farser med snuskiga förtecken.

Det fick regissören och skådespelaren Tova Magnusson uppleva när hon spelade in komedin ”Fyra år till” (premiär den 26 november).

Då skulle hon ge instruktioner till en sexscen som hon själv medverkade i som statsministerfru.

– Det var en scen där jag skulle bli påsatt bakifrån av skådespelaren André Wickström. Så där stod jag med byxorna nere. Sedan är det ju regissörens roll att säga ”varsågod att börja”. Jag kände mig som en snuskkärring, berättar Tova Magnusson.

Ännu snuskigare kände hon sig när det var dags för omtagning och hon fick säga ”äh, vi tar det en gång till”. Efter 15 tagningar kom hon på att någon i staben bakom kameran kunde sätta igång scenen i stället.

Publicerad: