Tom Hanks: ”En underbar man”

Vännerna sörjer Bill Paxtons bortgång

1 av 2
Tom Hanks.
FILM

Skådespelaren Bill Paxton är död.

I Hollywood sörjer många kända skådespelare nu stjärnans bortgång.

– Bill Paxton var helt enkelt en underbar man, skriver Tom Hanks på Twitter.

Bill Paxton har dött efter komplikationer som uppstått efter en operation. skådespelaren var bland annat känd för sina roller i storfilmer som ”Aliens”, ”Terminator” och ”Apollo 13”.

Hans vänner i Hollywood sörjer nu sin vän och kollega samt beklagar hans bortgång.

En av Paxtons äldsta vänner var regissören James Cameron. I ett långt uttalande till Vanity Fair berättar han att de känt varandra i 36 år och att han nu har svårt att ta in den tragiska nyheten.

”Det var en vänskap full av skratt, äventyr och fina brev. Han tog hand om sina relationer med människor. Han brydde sig alltid och var närvarande för andra. Han var en fin man och en kreativ skapare. Jag hoppas att personer nu under Oscarsnatten tar en stund att minnas denna underbara man. Inte bara för alla timmar av glädje som han gav oss med sin otroliga närvaro på duken utan även för den underbara människan han var”, skriver han.

”Är förtvivlad”

”Neeeej. Bill Paxton är borta. En så rolig, talangfull, älskvärd människa. Allt mitt stöd till Louise, barnen och familjen”, skriver Jamie Lee CurtisTwitter.

Curtis och Paxton spelade tillsammans i filmen ”True Lies”, actionkomedin från 1994. På Twitter har Curtis laddat upp en bild i svartvitt på en scen ur filmen där hon och Paxton spelade mot varandra.

Även Tom Hanks beklagar förlusten av Paxton.

”Bill Paxton var helt enkelt en underbar man. En underbar man... Hanx”, skriver han på Twitter.

Skådespelaren Rob Lowe, som var en nära vän till Paxton, berättar på Twitter att han är mycket ledsen.

”Jag är förtvivlad över den plötsliga förlusten av min nära vän och en av de bästa skådespelarna i branschen, Bill Paxton. En renässansernas man, en skicklig historieberättare och en unik amerikansk nationalskatt. Hans filmografi talar för sig själv. Hans vänskap var en välsignelse. All min kärlek till Bunny, James och Lydia. Till minne av honom, denna Oscars-söndag, titta på ”One false move” eller ”A simple plan” för att se denna ljuvliga man när han är som bäst”, skriver han i en serie inlägg på Twitter.

”En talangfull man”

Andra kända personer som uttryckt sin sorg efter beskedet är Aaron Paul, känd från tv-serien ”Breaking Bad” och Zach Braff, mest känd för sin roll i ”Scrubs”.

”Bill Paxton var en av de finaste killarna jag någonsin träffat. Jag känner mig lyckligt lottad över att ha kallat honom min vän. Bill, jag älskar dig. RIP”, skriver Aaron Paul på Twitter.

”Bill Paxton. En väldigt talangfull man. Lika begåvad med komedi som med drama. Carpe Diem”, skriver Zach Braff på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Aaron Paul

Zach Braff

Rob Lowe

Tom Hanks

Vänskap

Twitter