Mejla

Sylvia Balac

Uttömmande och kärleksfull film om skådespelaren Anton Yelchin

Anton Yelchin med sin älskade mamma Irina.
Anton Yelchin med sin älskade mamma Irina.

FILM

FILMRECENSION. Hollywood-skådisen förolyckades bara 27 år gammal. ”Love, Antosha” är en rörande dokumentär om hans liv och gärning.

Betyg: 4 av 5 plus

Love, Antosha

DOKUMENTÄR Regi Garret Price, med Anton Yelchin, Willem Dafoe, John Cho, Jennifer
Lawrence.

Skådepelaren AntonAntoshaYelchin, mest känd från ”Star trek”-filmerna, dog i en olycka 2016, 27 år gammal. Den här filmen sammanfattar hans liv och gärning, från de konståkande föräldrarnas flytt från Sovjet till USA via kampen mot cystisk fibros till hans för tidiga död. Det är ett kärleksfullt, uttömmande porträtt med öppenhjärtiga intervjuer. Yelchin verkar på riktigt ha berört alla han kom i kontakt med, från Kristen Stewart vars hjärta han krossade till Martin Landau som kallar honom ”en gammal själ”.

Han beskrivs som både naturbegåvning och studiebegåvning. Han lärde sig själv spela gitarr och översatte en bok om rysk filosofi mellan inspelningarna som 17-åring.

Men när det börjar bli lite väl hyllande och sockersött får vi veta att han också smög omkring på sexklubbar i Los Angeles och fotograferade samhällets så kallade skuggsida och att hans mamma hittade parkeringsböter och kondomer i hans jeansjacka som hon fortfarande bär. Inte ett präktigt helgon helt och hållet, alltså. Puh.

Finns att hyra på flera streamingsajter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Nordic Nest – beställ här!

Nordic Nest

Av: 

Sylvia Balac

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Kristen Stewart

Jennifer Lawrence

Cystisk fibros