Filmrecensioner

Meningslös nystart för alienjägarna i ”Men in black”

Av: 

Jens Peterson

Tessa Thompson och Chris Hemsworth.
Tessa Thompson och Chris Hemsworth.

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Men in black: International

Regi F Gary Gray, med Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Rebecca Ferguson, Emma Thompson, Liam Neeson.

SCIENCE FICTION Mest är det bara sorgligt.

Filmen är tänkt att vara en lekfull mix av komedi och action, men det är varken roligt eller spännande. Bara tomt och tråkigt. Som att missa en tåganslutning och gå omkring ett par timmar i Avesta en regnig söndag i november när allt är stängt.

Filmens huvudperson är Molly (Tessa Thompson). Som barn vaknar hon på natten i New York när hennes föräldrar har ett möte med en liten gullig utomjording. Föräldrarna får sitt minne av händelsen raderat av Men In Black, men Molly minns vad hon sett. Som vuxen försöker hon hitta organisationen och bli medlem. Hon utbildar sig hos FBI och CIA och försöker allt tills hon äntligen lyckas finna MIB:s högkvarter.

Hon får en provanställning och skickas till London. Där finns H (Chris Hemsworth), den skickligaste agenten, och den legendariske chefen T (Liam Neeson) som försvarat jorden mot olika utomjordiska faror. Molly blir agent M och får samarbeta med H som ska beskydda en kunglig utomjording på besök. Utomjordingen bär på en mäktig hemlighet och är hotad av ett par ondingar.

Specialeffekt efter specialeffekt. Det har lagts orimliga summor på att skapa de här världarna och varelserna, men det hade varit mycket mycket vettigare att satsa en ordentlig slant på bra manusförfattare. Emma Thompson dyker upp som hastigast. Rebecca Ferguson spelar en kvinna med randigt hår och de har spenderat mycket tid och pengar på att ge henne extra kroppsdelar. Men det hade varit så mycket bättre om hon haft något intressant att säga eller göra.

Den obligatoriska komiska sidekicken är en liten utomjording som går ner i skjortfickan och kallas Pawny. Han får röst av Kumail Nanjiani och har säkert varit mycket energikrävande att bygga i datorerna. Men han är inte alls så underhållande som han borde vara.

Chris Hemsworth är bra på komiska roller och skojar gärna med sitt söta yttre. Här gör han en variant av den korkade rceptionist han spelade i senaste ”Ghostbusters”. Det gör han bra.

”Men in black” bygger på en tecknad serie av Lowell Cunningham. Det här är fjärde filmen, en sorts nystart. I alla filmerna kan MIB-agenterna stråla bort folks minne av vad de sett genom att lysa dem i ögonen. Det är därför agenterna själva har solglasögon.

Du ser ”Men in black: International”. Du glömmer allt. Det är två timmar av ditt liv du aldrig får tillbaka.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Liam Neeson

Chris Hemsworth

Rebecca Ferguson