Tom Cruise klar för ”Top gun 2”

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET

avJakob Meijer

FILM

Fansen har väntat i över trettio år.

Nu avslöjar Tom Cruise att han är klar för uppföljaren till kultrullen ”Top Gun.

Och inspelningen börjar redan nästa år.

1 av 3

”En vampyrs bekännelse”, ”Jerry Maguire” och ”Mission: Impossible”. Listan över succéfilmer med Tom Cruise i huvudrollen är lång. Väldigt lång. Men frågan är om inte rollen som stridspiloten Pete "Maverick" Mitchell i ”Top Gun” från 1986, är den som skådespelaren är mest känd för.

Det har länge ryktats om att Tom Cruise ska reprisera rollen, och nu meddelar stjärnan själv att så blir fallet.

”Det kommer att hända”

Det är i en intervju med australiska Sunrise som Tom Cruise, som just nu är ute på en promotion-turné för sin nya film ”The Mummy”, berättar att det blir en fortsättning.

– Det är sant, ja, det är sant, säger Tom Cruise, enligt eonline.com.

– Och vet du vad? Jag kommer förmodligen börja filma redan nästa år. Jag vet att det kommer hända, det kommer definitivt att hända.

Återhämtar sig från cancer

Om hela originalensemblen kommer tillbaka är ännu inte klart. Val Kilmer, som spelade Cruises rival Iceman i ”Top gun”, återhämtar sig från en längre tids sjukdom. I slutet av april berättade han att han drabbats av muncancer.

– Eftersom jag inte låter som mitt vanliga jag så kanske folk tror att jag ännu är lite under isen, svarade han nyligen under en Q&A, en utfrågning på nätet.

”Top gun” blev en stor kassasuccé 1986 och vann flera priser. Filmen nominerades bland annat till fem Oscars och ledmotivet ”Take my breath away” vann en statyett för bästa originallåt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tom Cruise