’Kan inte ens tänka att jag har gjort det’

FILM

Hellenius om filmhånglet med Scorupco

1 av 3

Han hånglar med Izabella Scorupco på film.

Men David Hellenius minns knappt hur det kändes:

– Situationen är för stel för att man ska hinna t­änka ”hur känns det här?”, säger han och skrattar.

David Hellenius, 40, är en av Sveriges mest kända programledare. Izabella Scorupco, 44, är modellen som blev Hollywood­stjärna.

Nu gör de relations­komedin ”Micke & Veronica” ihop. Men Hellenius minns knappt att han hånglat med den tidigare supermodellen:

– Det känns liksom inte som att man har gjort det. Jag kan inte ens tänka att jag har gjort det. Det blir mer nu när man ser filmen att ”men nu håller vi på att kyssas … vad är det där?”. När vi spelade in var det mer samma sak som om vi tog en promenad. Situationen är för stel för att man ska hinna tänka ”hur känns det här?”, säger Hellenius med ett skratt.

Kändes det konstigt att spela in?

– Nej, jag tyckte inte det var så konstigt men det är nog hennes förtjänst, att det var helt naturligt och hon har gjort det förut. Jag är ju programledare och det är ju sällan vi börjar ”Let’s dance” med att jag kysser Jessica Almenäs jättelänge. Det var liksom lite annorlunda för mig, men jag försökte också låtsas som att det är inget konstigt det här. Men jag tror inte hon gick på det.

Vännerna frågar

Och när flera vänner har frågat honom hur det kändes att kyssa Izabella Scorupco vänder David hellre på frågan:

– Mest spännande är ju vad hon tycker. Hon kanske tyckte det var hemskt och bara tänkte: ”Var fan är Micke Nyqvist nånstans? Nån som kan hångla på r­iktigt!”

’Har ni dansat fädigt?’

David Hellenius har tidigare haft filmroller i bland annat ”Sommaren med G­öran” och ”En gång i Phuket”, men rollen i ”Micke & Veronica”, som har premiär på juldagen, är hans första huvudroll. Nu hoppas han att filmen ska bli en succé så att han får göra fler.

– ”Let’s dance” som jag gjort så länge är jätteroligt, men mot de sista programmen tänker man ändå ”är det inte slut nån gång, har ni dansat färdigt?”, och sedan går det en stund och så börjar man längta efter att få göra nästa säsong. Då är det verkligen lyxigt att få göra olika saker så att man kan få börja känna det där längtet mellan dem. Därför hoppas jag att den här filmen ska gå bra så att jag får göra mer film, säger han.

En av Sveriges kändaste män – förväxlas med ”Lars”

Han har varit programledare på TV4 sedan slutet av 90-­talet, lett flera av Sveriges populäraste tv-program som ”Let’s dance”, ”Idol”, ”Hellenius hörna” och ”Hey baberiba”. Han är en välkänd komiker och skådespelare. Men när vi ses för lunchintervjun på Villa Källhagen i Stockholm kommer en kvinna fram och följande ordväxling sker:

Okänd kvinna: Förlåt, du är inte Lars?

David Hellenius: Nej, jag heter David.

Okänd kvinna: Förlåt, du är som en kopia av honom.

David ler stort medan kvinnan går i väg igen.

Du är ju ändå en av Sveriges mest kända män?

– Och hon trodde jag var Lars Ekborg. Han är ju död dessutom. Eller vilka andra finns det som heter Lasse? Berghagen är jag nog för kort för. Och en kopia av Lars är jag också, jag undrar hur han ser ut, säger han och skrattar.